Αναγνώστες

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ο εσωτερικός Άνθρωπος

    Ο εσωτερικός Άνθρωπος
       (Ο ρόλος του στην ανθρωπότητα)


Ζωγραφική του Μιχαήλ Αγγέλου στην Καπέλα Σιξτίνα, όπου γινόταν η εκλογή του νέου Πάπα.
Ο πίνακας έχει τον τίτλο "Η γέννηση του ανθρώπου"και δείχνει την άμεση επικοινωνία του με τον Θεό από τον οποίο προήλθε.
Για την εξ αρχής βαθύτερη και συνάμα με απλά λόγια, ενημέρωση του αναγνώστη, για την έννοια του εσωτερικού ανθρώπου, προτάσσω τώρα ένα βίντεο του Διδασκάλου Έκχαρτ Τόλε, στο οποίο με τον δικό του μοναδικό του τρόπο ο Έκχαρτ Τόλε, ζωντανεύει σε όλη της την μεγαλοπρέπεια αυτή την έννοια. 


Στον Ταοϊσμό υπάρχει ένας όρος που λέγεται, βου βέι, στα κινέζικα σημάνει "μη δράση" δηλαδή, "παραμένω ήρεμος χωρίς αντίδραση". 
Το γεγονός αυτό, το  θεωρούσαν  στην αρχαία Κίνα, ως ένα από τα ύψιστα επιτεύγματα, ως μία από τις ύψιστες αρετές.
Στην πραγματικότητα, δεν κάνω τίποτα, προϋποθέτει εσωτερική μη αντίσταση, δηλαδή έντονη εγρήγορση. 
Οπότε αν χρειαστεί να δράσεις, δεν δρας πλέον από τα εξαρτημένα ανακλαστικά του Νου, που έχει άμεση σχέση με το εγώ,  αλλά ανταποκρίνεσαι στην υπάρχουσα κατάσταση από την συνειδητή σου παρουσία.
Το εγώ    πιστεύει ότι η δύναμή του βρίσκεται στην αντίσταση, ενώ στην πραγματικότητα, η αντίσταση σε ξεκόβει από την Ύπαρξη.
Η αντίσταση είναι αδυναμία και φόβος που μασκαρεύονται σε δύναμη. 
Παριστάνουν την Δύναμη  αυτό-ικανοποιώντας  το εγώ μας.  
 Όταν θα έχει υπερνικηθεί κάθε αντίσταση μέσα μας, όταν δεν επιθυμούμε τίποτα από το περιβάλλον μας και από κανένα, παρά να ικανοποιούμε συνειδητά τις ανάγκες του άμεσου παρόντος.
Όταν ο άνθρωπος θα έχει υπερνικήσει και την τελευταία αντίσταση του «εγώ»  μέσα του, θα έχει τότε μεταμορφωθεί σε  ολοκληρωμένο Άνθρωπο, θα έχει υπερνικήσει το σκοτάδι και τον φόβο, θα έχει γίνει ένα με το Φως, την  Απόλυτη Αλήθεια.
Ζει στο Απόλυτο Τώρα, συμπίπτει με το Απόλυτο, είναι το Απόλυτο.
Δεν επηρεάζεται από τις γνώμες των άλλων, τις αναλύει όμως με προσοχή και σύνεση.
Είναι ο εαυτός του ολόκληρος, υπάρχει μέσα του μια αμετακίνητη μάζα μεγατόνων, που βρίσκεται όμως σε δυναμική ισορροπία με το περιβάλλον και την Ζωή.
 Ακολουθεί την Ζωή δεν της αντιστέκεται, γιατί η ζωή είναι ο εαυτός του.
Ο ίδιος είναι φως και το φως κινείται ταχύτητα 300.000Χλμ/δευτερόλεπτο.
Το Φως σύμφωνα με την θεωρία της σχετικότητας έχει άπειρη αδρανειακή μάζα, διαδίδεται ευθυγράμμως καμπυλώνεται μόνο, όταν διέρχεται πλησίον από άλλους Ήλιους.
 Τηρουμένων των αναλογιών, γιατί έτσι είναι φτιαγμένος ο Κόσμος με βάση τον Λόγο και την αναλογία, ένας τέτοιος Άνθρωπος-Θεός λαμβάνει σοβαρά τις παρατηρήσεις άλλων Θεών, όταν κάθονται στο στρογγυλό τραπέζι, για να αποφασίσουν για την πορεία αυτού του κόσμου.
Η τελική απόφασή τους θα έχει την σφραγίδα των νόμων της Φύσης και της δικαιοσύνης.
Ο αληθινός Άνθρωπος είναι σαν τον  ήλιο, που  φωτίζει τα πάντα γύρω του, παρέχει την Ζωή και ανήκει στην οικογένεια των εσωτερικών Ανθρώπων-Θεών, που ρυθμίζουν τις τύχες του σύμπαντος.
Η λειτουργία του εκδηλωμένου κόσμου,  βασίζεται στην δική τους κοσμική θέληση.


Ας ελπίσουμε λοιπόν, ότι  έφτασε πλέον ο  καιρός, οι Εσωτερικοί Άνθρωποι του πλανήτη Γη, να ενώσουν τις θελήσεις τους, για να σωθεί η αγαπημένη  Ελλάδα και όλη η ανθρωπότητα κατ’ ακολουθία, από την λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης.
 Όπως την εννοεί και επιχειρεί να την εφαρμόσει  σήμερα μια στενή μερίδα ανθρώπων, από παράνομους-και ισχυρούς υλικά «ανθρώπους».
Εκτός αν υπάρξει  υγιής παγκοσμιοποίηση.
 Υπάρχει δε όταν πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:
1) Να επικρατεί από άκρου εις άκρον στον πλανήτη Γη απόλυτη Δικαιοσύνη. 
2)  Ισοκατανομή των παραγόμενων από τους ανθρώπους αγαθών και του πλούτου. 
3) Πάταξη του εγκλήματος οιασδήποτε μορφής, σε όλα τα κράτη του Πλανήτη
4) Διατήρηση της εθνικότητος και της ιδιαιτερότητας των κρατών μελών της παγκόσμιας κοινότητας

Έτσι ώστε τελικά να υπερισχύσει η πολυπόθητη Δικαιοσύνη και Αγάπη σε όλη την ανθρωπότητα.

Ο Φυσικός Κος Γιώργος Γραμματικάκης μιλάει στην εκπομπή της Βίκης Φλέσα  «Στα Άκρα».
Η απόσπασή της Φυσικής από την μαμά Φιλοσοφία  ήταν αναγκαία, γιατί ασχολήθηκε με θέματα εφαρμογής των φυσικών νόμων στην τεχνολογία, μεταμορφώθηκε  δηλαδή εφαρμοσμένη Φυσική.
 Κάποια στιγμή όμως όταν προχώρησε στην αναζήτηση και ανακάλυψη κοσμολογικών φαινομένων, όπως η προέλευση του σύμπαντος, μέσα από την αστροφυσική και την κβαντομηχανική, υποχρεωτικά μπήκε ξανά από το παράθυρο θα λέγαμε στον χώρο της Φιλοσοφίας, γιατί έφτασε στην πρώτη Αρχή της δημιουργίας του Κόσμου.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κρήτης,  Γεώργιος Γραμματικάκης είναι ένας Φυσικός, Φιλόσοφος και συγγραφέας αλλά προπάντων άνθρωπος.  
Ο δε λόγος του δεν στερείται καθόλου του απαραίτητου χιούμορ, που τον κάνει πολύ ελκυστικό και αποφεύγει τους πλατειασμούς κινούμενος πάντα στην ουσία του θέματος, που αναπτύσσει χωρίς να αποφεύγει να αναφέρεται συχνά και στα καθημερινά προβλήματα.
Ακολουθεί το βίντεο στο οποίο φαίνεται η δύναμη της Φυσικής στην εν γένει διαμόρφωση του ανθρώπου. Στο εν λόγω  το βίντεο αναδεικνύεται επίσης η αποφασιστική συμμετοχή της, στην επίτευξη του σκοπού, για την εσωτερικότητα του ανθρώπου.




Η διδακτική μου πείρα απέδειξε ότι η Φυσική θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία, όχι απλά  στον πίνακα, αλλά με τα ανάλογα πειράματα,  ώστε το μάθημα να έχει την μορφή μαγείας, τότε μόνο εμπεδώνονται οι νόμοι της Φύσης  και γίνονται πραγματική γνώση στον μαθητή, δημιουργώντας του ταυτόχρονα τον ανάλογο  θαυμασμό και σεβασμό για την Δημιουργία. 
Η συνειδητοποίηση της νομοτέλειας της Φύσης από την νεανική ακόμα ηλικία, συντελεί στην αποδοχή και των νόμων της πολιτείας.
Διότι γνωρίζει πλέον καλά, ο έχων συνειδητοποίησει την νομοτέλεια της Φύσης, τι θα συμβεί,  για παράδειγμα, όταν αγνοήσει τον νόμο της βαρύτητας.


Τελειώνοντας κλείνω με ένα ακόμη βίντεο του Έκχαρτ Τόλε στο οποίο  αποδεικνύει πόσο λάθος κάνουν οι άνθρωποι σε όλη την ανθρωπότητα και την δυστυχία που προκαλεί αυτή η συμπεριφορά.
Μιλάει δηλαδή για μια συλλογική ασθένεια ομαδικής τυφλότητας, που κατέχει τον άνθρωπο σε όλον τον κόσμο και τις συνέπειες αυτής της τρέλας.
Τελικό συμπέρασμα είναι ότι η δυστυχία μετατρέπεται  σε συνειδητότητα και αναφέρει χαρακτηριστικά την ρήση του Βουδισμού ότι: 
Το άνθος  του λωτού αναδύεται μέσα από την λάσπη.  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου