Αναγνώστες

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Σκάνδαλο δισεκατομμυρίων Ευρώ!!!

Ω! Απόλλωνα Δήλιε, θεέ του Φωτός και του κάλους, που στην παρουσία σου και μόνο έλαμπε  η αλήθεια  και τίποτε δεν έμενε στη σκιά, στην χώρα που σε έπλασε, στη χώρα που η αλήθεια, η ομορφιά, το φως και η διαφάνεια λατρεύτηκαν στο όνομά σου.  Σήμερα δεν θα τολμούσες να φανείς, στον τόπο που σε γέννησε.
Η αιτία θα φανεί μόλις διαβάσετε το παρακάτω κείμενο.  
Δημοσιεύω ολόκληρο το μήνυμα, όπως ήρθε  στο ταχυδρομείο μου  και αφορά σκανδαλώδη πώληση Ελληνικής περιουσίας επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ του 2003,  με πρωθυπουργό τον Κο Κ. Σημίτη. 
Ένα απ' τα πολλά σκάνδαλα της Ελλάδος του μεταπολέμου.
Ειλικρινά θλίβομαι σαν  Έλληνας, με την κατάντια και τον ξεπεσμό της χώρας που φέρει το όνομα  Ελλάδα, την χώρα των μεγάλων αγώνων για την ελευθερία, την χώρα των ηρώων, την χώρα που γέννησε τις μεγάλες ιδέες και την ιδέα της Δημοκρατίας. 
Κατοικώ σε μια χώρα που άλλοτε υπείρξε   το  λίκνο του πολιτισμού  και τώρα έχει καταντήσει το λίκνο της ασυδοσίας, της κλεψιάς, της αυθαιρεσίας, της  ανευθυνότητας, σωστό υπόδειγμα ανηθικότητας.
Ντρέπομαι τελικά να λέω πως είμαι Έλληνας, προσβλέποντας στην κληρονομιά που βαραίνει και λυγίζει  τους ώμους, μια κληρονομιά  που ελάχιστοι συμπολίτες μου σήμερα, κάτοικοι αυτής της χώρας, τιμούν αντάξια.
ΜΥΝΗΜΑ
       ΠΩΣ η εταιρία EuropeanGoldfields που έχει σχέση με την Goldman Sachs, με μόλις 11 εκ.ευρώ αγόρασε από το Δημόσιο, Χρυσό και Αργυρο αξίας 15.4 Δισεκατομμυρίων!!!
Διαβάστε τι αποκαλύπτει στους AegeanTimes, ο καθηγητής του ΑΠΘ, Αντώνης Βαρδουλάκης
 Ήταν παραμονές των εκλογών του 2004, όταν η Κυβέρνηση Σημίτη, προχώρησε σε μια συμφωνία που ουδείς ασχολήθηκε με το περιεχόμενό της και ο πολιτικός κόσμος, λες και έπαθε … «λουμπάγκο» και αδυνατούσε να ασχοληθεί με το θέμα! 
Ήταν βέβαια και το προεκλογικό κλίμα, η … ευμάρεια της οικονομικά εύρωστης Ελλάδας των Ολυμπιακών αγώνων, και που καιρός να ασχοληθούν με αυτό που θα αποκαλύψουμε σήμερα!
Με την πανηγυρική ανακοίνωση εξαγοράς της European Goldfields, που ελέγχει τα «Μεταλλεία Κασσάνδρας», από έναν ισχυρό «παίκτη» στην παγκόσμια αγορά χρυσού, την καναδική Eldorado Gold, έκλεισε ένας κύκλος απίστευτων υπεραξιών γύρω από τον χρυσό της Χαλκιδικής.
Ετσι μια εταιρία με κυριότερο περιουσιακό στοιχείο τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που τα είχε αγοράσει μόλις 11.000.000 ευρώ παραμονές των εκλογών του 2004 επί Κ. Σημίτη, αποτιμήθηκε σε ... 1,8 δισ. ευρώ.

Όμως τι ήταν αυτά τα μεταλλεία ; Που βρίσκονται και πόση είναι η σημερινή τους αξία;

Για το θέμα κάναμε μια ειδική δημοσιογραφική έρευνα , και σήμερα θα παρουσιάσουμε ένα και μόνο τμήμα της για να αντιληφθεί ο μέσος Ελληνας πολίτης, πόσο σάπιο είναι το πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε την χώρα μας σε μια ΠΡΟΚΑΤ οικονομική κρίση!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή που είχε ασχοληθεί τότε με το θέμα σε άρθρο της (Κλικ Εδώ) τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής πουλήθηκαν το 2003 από το «Ελληνικό Δημόσιο» στη εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός”έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ. Κατά την Αυγή η εταιρεία "EuropeanGoldfields" (Κλικ Εδώ)

Το εκπληκτικότερο που ανακαλύψαμε όμως, είναι ότι η εν λόγω εταιρία, ανήκει στην Goldman Sachs (upbeat on European Goldfields after Greek approval) !!!

Είπε κανείς τίποτε;

Οσοι γνωρίζετε αγγλικά διαβάστε το παρακάτω: (Κλικ εδώ)(MartynKonig
Director (Executive Chairman and President)

MartynKonig has 27 years experience in investment banking and the commodity markets and is also a Non-Executive director of TSX listed Newgold Inc. He has extensive experience in the natural resource sector, which includes senior management responsibility in resource finance and commodity trading operations at various international investment banks. Mr. Konig was a main Board Director of NM Rothschild and Sons Ltd.
For 15 years and held senior positions at Goldman Sachs and UBS. Mr. Konig is a Barrister and Fellow of the Chartered Institute of Bankers. (Kλικ Εδώ)

Ετσι λοιπόν, είχε σχεδιαστεί η παραχώρηση ποσοστού 9% του ποσοστού της στο Κατάρ έναντι 175 εκατ. Ευρώ.

Αν λοιπόν τα 9/100 των μεταλλείων κοστίζουν 175.000.000 ευρώ τα 100/100 των μεταλλείων κοστίζουν 100X. (175.000.000 /9) = 1.944.400.000 δηλαδή περίπου 2.000.000.000Ευρώ. (2 ΔΙΣ)
Από την παραδοχή αυτή προκύπτουν αρκετά συμπεράσματα. Για όλα αυτά, συναντήσαμε και μιλήσαμε με έναν από του πλέον αξιόλογους καθηγητές του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), τον καθηγητή του τμήματος Μαθηματικών, κ. Αντώνη Βαρδουλάκη, ζητώντας του να μας σχολιάσει όλα τα παραπάνω:

Σύμφωνα με τον κ.Βαρδουλάκη το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι:

Το Ελληνικό δημόσιο πούλησε τα μεταλλεία Χαλκιδικής στην "EuropeanGoldfields" 200 φορές πιο φθηνά από την κανονική τιμή τους !!

Κι αυτό προκύπτει από μια μικρή αλλά σημαντικότατη έρευνα που έκανε ο ιδιος αναζητώντας στοιχεία στο site της EuropeanGoldfields (Κλικ Εδώ)

Τα αποθέματα Αργύρου στο μεταλλείο στο Στρατόνι της Χαλκιδικής είναι 10 Moz
Τα αποθέματα Χρυσού στο μεταλλείο στις Σκουριές της Χαλκιδικής είναι 3,6 Moz
Τα αποθέματα Χρυσού στο μεταλλείο της Ολυμπιάδος της Χαλκιδικής είναι 4,1 Moz
Τα αποθέματα Αργύρου στο μεταλλείο της Ολυμπιάδος της Χαλκιδικής είναι 59,0 Moz


Λαμβανομένου υπόψη ότι η τρέχουσα τιμή του Χρυσού είναι περίπου 1700 Ευρώ/ΟΖ και σύμφωνα με τον καθηγητή, η τιμή αναγράφεται σήμερα στο http://www.goldalert.com/
η αξία του χρυσού στα παραπάνω δύο μεταλλεία είναι:

3,6+4,1=7,7 Moz= 7,7 Χ 1.000.000 = 7.700.000 oz

7.700.000 oz x 1700 Ευρώ/oz= 1,309 × 1010Ευρώ = 13.090.000.000 Ευρώ
Λαμβανομένου υπόψη ότι η τρέχουσα τιμή του Αργύρου είναι περίπου 34 Ευρώ/oz

η αξία του Αργύρου στα παραπάνω δύο μεταλλεία είναι :

69 Moz=69 x 1.000.000 oz= 69.000.000 oz

69.000.000 OZx 34 Ευρώ/ΟΖ = 6900000034= 2. 346×10=2. 346.000.000Ευρώ
Μιλώντας με τον κ. Βαρδουλάκη, διαπιστώσαμε ότι προκύπτει και ένα δεύτερο σημαντικό συμπέρασμα:

Η εταιρεία EuropeanGoldfields με την αρχική επένδυση των 11.000.000 Ευρώ για τα μεταλλεία κέρδισε στην ουσία:

13.090.000.000 +2. 346.000.000 =15.436.000.000 δις ευρώ δηλαδή πολλαπλασίασε τα χρήματα της περίπου 1403 φορές !!


(15.436.000.000/11.000.000 = 1403 φορές !!)

Με απλά μαθηματικά, ο κ. Βαρδουλάκης, αποδεικνύει ότι η αρχική επένδυση της EuropeanGoldfields θα αποφέρει έσοδα κοντά στα 15 δις!

Κι εδώ τίθεται πλέον το αμείλικτο ερώτημα!

Που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά;

Σίγουρα όχι στο Ελληνικό Κράτος!

Πολιτικά, δεν πρέπει κάποιοι να λογοδοτήσουν για αυτή την εξευτελιστική πώληση των ορυχείων Χαλκιδικής;

Προχωρώντας το παραπέρα, ανακαλύψαμε ότι για να γίνει η πώληση αυτή, άλλαξε ολόκληρο το νομικό καθεστώς εκμετάλλευσης που διέπει τα μεταλλεία και έφτασαν σε σημείο να αφαιρέσουν αρμοδιότητες ελέγχου από κρατικές υπηρεσίες όπως για παράδειγμα τα δασαρχεία!
Ξεπουλήσαμε λοιπόν για 11 εκατομμύρια μια επένδυση που θα αποφέρει στους αγοραστές της 15 ολόκληρα ΔΙΣ.

Δεν υπάρχει αστική και ποινική ευθύνη γι αυτή την απίστευτη μπίζνα στην οποία εμπλέκεται και η ίδια η Goldman Sachs που τόσο πολύ έχει καταταλαιπωρήσει την χώρα μας;
Πως είναι δυνατόν να ασχολούμαστε ως χώρα με τα διάφορα "Βατοπέδια" τόσα χρόνια, και να κλείνουμε τα μάτια σε τόσο εξώφθαλμες περιπτώσεις όπως τα μεταλλεία της Χαλκιδικής;

Την στιγμή που σήμερα αναζητά η τρόικα και οι δανειστές μας, 350 εκατομμύρια και οδήγησαν στον «ζυγό» τον Ελληνα εργαζόμενο και συνταξιούχο, δεν υπάρχει έστω κι ένας εισαγγελέας που να αναζητήσει ευθύνες για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο που περιγρ
άψαμε;

Πως είναι δυνατόν, αυτοί μας δανείζουν χρήματα, αυτοί που μας «συμβουλεύουν» ως Κράτος και μάλιστα επ αμοιβή, να ρουφούν παράλληλα τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας, απειλώντας μας παράλληλα με … πτώχευση;
Δεν πρέπει όλοι αυτοί να οδηγηθούν σε ένα ειδικό δικαστήριο, που θα εξετάσει τον σκοτεινό τους ρόλο;

Οσο καθυστερεί ο νομικός κόσμος της Ελλάδας να ξεκαθαρίσει την βρωμιά στη χώρα, τόσο θα κινδυνεύουμε με «βίαιες» αναταραχές και Συνταγματικές Εκτροπές!

Η ώρα πλησιάζει...