Αναγνώστες

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΕΛΑΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

                     Τα ελαττώματα του Έλληνα



(Ο βιτρούβιος άντρας του Ντα Βίντσι, κατάσταση απόλυτης συμμετρίας)

Όσα προτερήματα έχουμε σαν λαός, άλλα τόσα ελαττώματα μας φόρτωσε η μητέρα Φύση, για λόγους ισορροπίας των αντιθέτων, αυτό  επιτάσσει εξ άλλου και ο πανίσχυρος  νόμος της Φύσης.
Σύμφωνα με τον νόμο αυτόν όλη η εκδηλωμένη Φύση εμφανίζεται σε ζευγάρια αντιθέτων, Φως - σκότος, αρσενικό - θηλυκό, αρνητικό - θετικό, δράση - αντίδραση και συνεχίζει ο κατάλογος μέχρι και το τελευταίο ζεύγος αντιθέτων της εκδηλωμένης Φύσης.

Η φιλοξενία, το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, η ανοιχτή καρδιά του Έλληνα έχουν σαν αντίβαρο:
Τον εφιάλτη (προδοσία των ιερών αγώνων του έθνους), τον δοσίλογο (προσφορά υπηρεσιών στον εχθρό του έθνους) και το λαμόγιο (που επωφελείται από καταστάσεις για ίδιον όφελος, χωρίς να υπολογίζει τον συνάνθρωπό του, κοινώς κλέβει ασυστόλως).

Αυτά τα τρία σοβαρά μειονεκτήματα όμως, κράτησαν την Ελλάδα, όπως αποδεικνύει η ιστορία, πίσω στην εξέλιξη για ολόκληρες δεκαετίες, ενώ θα μπορούσε να έχει μεγαλουργήσει σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα δε στον κοινωνικό-οικονομικό και να έχει προσφέρει στην παγκόσμια οικονομία τόσα, όσα έχει ήδη προσφέρει, στον πνευματικό χώρο.

Πολύ δύσκολο το βλέπω, να επανέλθει η χώρα μετά την παρούσα κρίση, σε κανονικούς ρυθμούς.

Μια ανασταλτική λεπτομέρεια για την επανόρθωση της ψυχολογίας του, είναι η ατιμωρησία των υπευθύνων και ενόχων, κάτι που αποκαρδιώνει τον απλό λαό, που συνήθως εκφράζεται με την φράση: «όλοι ίδιοι είναι», γενικεύοντας έτσι και παραμορφώνοντας κατά συνέπεια την αλήθεια.

Στην διατήρηση αυτών των ιδιοτήτων συντελεί πολύ και η χαμηλή παιδεία αυτού του λαού, ένας κλάδος που δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει δική του, Ελληνική οντότητα, ανθρωπιστικής κατεύθυνσης.

Γιατί αυτό που λείπει κυρίως από τον Έλληνα, είναι η λεβεντιά αγκαλιά με την κατανόηση, δυο ιδιότητες που είχε ο Ζορμπάς ο Έλληνας του Καζαντζάκη, σε συνδυασμό με την αναμελιά για την αποτυχία, που αποθαρρύνει τον άνθρωπο και τον εμποδίζει να ριχτεί σε νέες περιπέτειες και να χαράξει νέους ορίζοντες.

Στο ζήτημα της παιδείας υπάρχει και εδώ αρκετή κακοδαιμονία, συνεχώς αλλάζουν οι υπουργοί και οι νέοι που έρχονται, έχουν δικές τους ιδέες που ανατρέπουν τις ιδέες των προκατόχων τους. Αποτέλεσμα ο χώρος της παιδείας να βρίσκεται διαρκώς σε μια αναταραχή.

Αυτό συνεπάγεται απώλεια ενέργειας προσαρμογής στα νέα δεδομένα, απώλεια πολύτιμου χρόνου και ουσιαστική καθυστέρηση της προόδου των παιδιών, που έτυχε να σπουδάζουν  σ’ αυτή την μεταβατική περίοδο.

Εξ άλλου η παιδεία πρέπει να έχει ένα χαρακτήρα που να είναι προσαρμοσμένος αφ’ ενός στην υπάρχουσα τεχνολογική εξέλιξη, αφ’ ετέρου όμως δεν πρέπει να ξεφεύγει από την Ελληνικότητα, που είναι και οι ρίζες μας, από τις οποίες αντλούμε πνευματική υγεία, γιατί όταν χάσεις τις ρίζες σου, χάνεσαι, σβήνεις και σαν λαός.

Το θέμα της αντίδρασης που οφείλουμε σαν έθνος να εφαρμόσουμε, δεν εξαντλείται έτσι εύκολα, αυτός όμως είναι ένας γενικός καμβάς κατά την γνώμη μου, ένας μπούσουλας που λένε οι ναυτικοί που θα δώσει την κατεύθυνση και στη συνέχεια πάνω στον δρόμο επιφέρει κανείς τις απαραίτητες διορθώσεις στην πορεία του καραβιού, αλλά με γνώμονα πάντα την γραμμή, που είναι η διατήρηση της Ελληνικότητας.

Αλλοίμονο αν χάσουμε την ταυτότητά μας ως Έλληνες.

Προσέχουμε πάντα να βαδίζουμε προς ένα στόχο ηθικής και υλικής εξέλιξης του έθνους.

Αυτό πρέπει να είναι η σταθερή ματιά όλων μας, μέσα στην λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης, που ισοπεδώνει εθνικότητες και ανθρώπους δημιουργώντας εσκεμένα ομοιόμορφες καταστάσεις και άβουλα άτομα που θα εργάζονται αποκλειστικά και μόνο για τους «λίγους εκλεκτούς».

                                          

Απολλώνιος e-mail: lykeios7@otenet.gr

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Τραπεζικό σύστημα προκαλεί για μια ακόμη φορά την παγκόσμια οικονομική κρίση


Συμπληρώνω τις σκέψεις μου σχετικά με τα αίτια της οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα,(*) (βλέπε σχετική ανάρτηση) με το άρθρο στο οποίο αποδεικνύεται ότι και η Ευρώπη συνέβαλε στην οικοδόμηση της κρίσης και όχι μόνο οι ΗΠΑ αλλά όλοι μαζί κατάφεραν το οριστικό πλήγμα στην οικονομία της Ευρώπης με έναρξη του χορού από την Ελλάδα σαν τον πιο αδύνατο και ευάλωτο κρίκο.
Στην πραγματικότητα ούτε η Ευρώπη ούτε οι ΗΠΑ συνέλαβαν το σχέδιο και κατασκεύασαν την κρίση, σαν λαοί αυτών των δυο Ηπείρων υπέφεραν και υποφέρουν από την κρίση η οποία έχει την αφετηρία της σε ένα  Τραπεζικό Σύστημα χωρίς πατρίδα, πίσω απ' το οποίο κρύβονται επώνυμα άτομα. Η τελευταία παγκόσμια κρίση ήταν αυτή το 1929 με την ίδια αφετηρία.
Εν ολίγοις η κρίση όπως το 1929 δεν έχει πατρίδα έχει όμως όνομα και λέγεται Τραπεζικό σύστημα.
Η παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929 (αγγλικά:The Great Depression) ήταν μια κατάσταση διεθνούς οικονομικής ύφεσης που διήρκεσε από ένα μέχρι δέκα χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση της σύγχρονης ιστορίας και χρησιμοποιείται τον 21ο αιώνα ως παράδειγμα για το πόσο οδυνηρή μπορεί να είναι μια οικονομική καταστροφή. Η "Μεγάλη Ύφεση", όπως χαρακτηρίστηκε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους αναλυτές προκλήθηκε μετά από το χρηματιστηριακό κραχ, που ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου του 1929, την λεγόμενη Μαύρη Πέμπτη. Το τέρμα της κρίσης στις ΗΠΑ ταυτίστηκε με το έναυσμα της πολεμικής οικονομίας του 2ου παγκοσμίου πολέμου, γύρω στο 1939.
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν οφείλεται μόνο στην δράση των ΗΠΑ μέσω CIA, αλλά όπως αποδεικνύεται σε μια έρευνα που έκανε Γιώργος Αδαλής ο ιός της κρίσης απελευθερώθηκε αυτή την φορά στην Ευρώπη !
Επιλογή; Τα «κράτη-γουρούνια» (PIGS, από τα αρχικά των λέξεων, Portugal Ireland, Greek, Spain
Στην παρακάτω διεύθυνση εκτίθεται όλη η εργασία του Κου Αδαλή και φαίνεται μεταξύ των άλλων, ποιες είναι αυτές οι περίφημες αγορές, τις οποίες αναφέρουν συχνά ανωνύμως τα μέσα ενημερώσεως.

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=43566&type=1&kata=0

Κοντολογίς για μια ακόμα φορά φάνηκε η απληστία ορισμένων επωνύμων τύπων παγκοσμίως, κυρίως εβραϊκής καταγωγής και είναι εκείνοι οι «άνθρωποι» που έχουν κάνει θεό τους το χρήμα.
Στην έρευνα αυτή ξεσκεπάζονται πλέον με τα ονόματά τους οι υπαίτιοι αυτής της ευρωπαϊκής κρίσης που χτύπησε κατ’ αρχήν τον αδύναμο κρίκο την Ελλάδα.
Εργαλεία της κρίσης ήταν τα περίφημα CDS - Ασφάλιστρα κινδύνου.

Από την έρευνα προκύπτει ακόμα ότι τρεις ήταν οι αιτίες κατασκευής της κρίσης.
Οι Τράπεζες – Επενδ. Εταιρίες:
GOLDMAN SACHS
NEUBERGER BERMAN (συμφερόντων Rotschild)
BLACKROCK, U.K.(συμφερόντων Rotschild)

Σε συντονισμό με τους οίκους αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητος των χωρών:
Οίκοι Πιστοληπτικής Αξιολόγησης:
FITCH
MOODY’s
STANDARD & POOR (S&P)
Όσον αφορπά τις ανώνυμες αγορές προφανώς έχουν συγκεκριμένο όνομα και είναι τα παρακάτω γνωστά και μη εξαιρεταία ονόματα, σύμφωνα πάντυα με όσα αναφέρει ο Γιώργος Αδαλής στην έρευνά του. 

1)Τζόρτζ Σόρος. Διεθνής επενδυτής και μέγας κερδοσκόπος που είχε πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά της Στερλίνας.
2)Τζον Πόλσον. Ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Διεθνής κερδοσκόπος και διαχειριστής του μεγάλου hedge funds «Paulson & Co». Ο Πόλσον και ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο
3)Στίβεν Κοέν O 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Κοέν μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Ρόθτσάιλντ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του οίκου δημοπρασιών Sothebyʼs (που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

4)Ντέιβιντ ΑϊνχορνΔιεθνής κερδοσκόπος, διαχειριστής του μεγάλου hedge funds Greenlight Capital, ο οποίος «έβγαλε» 1,7 δισ. δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της Lehman Βrothers,
5)Ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ και ο Τζον Πόλσον (50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.
Όσο για τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου CDS, δυστυχώς τα έχουν προμηθευθεί και κάποιοι Έλληνες, όπως αναφέρουν αόριστες δημοσιογραφικές πληροφορίες, "αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά".

Οι γνωστοί δωσίλογοι και εφιάλτες είναι φρούτο που ενδημεί στην χώρα που λέγεται Ελλάς.
Συνεχώς αποκαλύπτονται και νέα κρούσματα απάτης και αισχροκέρδειας.
Πώς να μας εμπιστευθούν λοιπόν οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φροντίζουν έτσι, με αντικοινωνικά μνημόνια, τα χρήματά τους να είναι όσον το δυνατόν καλύτερα εξασφαλισμένα

(*) Παραπομπές Ανάρτηση στην οποία αναφέρονται ως κύριοι υπαίτιοι της κρίσης οι ΗΠΑ μέσω της CIA είναι:
ΚΟΙΝΉ ΡΙΖΆ ΜΝΗΜΟΝΊΟΥ ΚΑΙ ΔΊΔΥΜΩΝ ΠΎΡΓΩΝ
Απόλλων email: nirav7@otenet.gr

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ


Θρησκευτικός Φανατισμός




Ένα βράδυ έβλεπα  στην τηλεόραση ένα φιλμ αναφερόμενο στην (καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας)  από φανατικούς χριστιανούς. 
Σκέφτηκα λοιπόν ότι ο θρησκευτικός φανατισμός γιατί αυτό ήταν που οδήγησε στην βιβλική αυτή  καταστροφή και  ο φανατισμός  γενικότερα   είναι μια καταστρεπτική ιδέα που εκδηλώνεται πολύ συχνά και σήμερα, με όλη της την μεγαλοπρέπεια:
Κατά συνέπεια το θέμα είναι διαχρονικό και 
πάντοτε  επίκαιρο.

Η καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, απετέλεσε αποφασιστικό πλήγμα στην εξέλιξη ολόκληρης της ανθρωπότητας. 
Αξίζει δε να την θυμόμαστε, για να έχουμε ένα μέτρο των αξιών που έχουν υπάρξει  στον κόσμο, αλλά δεν υπάρχουν πλέον. 

Μορφή του 4ου μ.χ αιώνος ήταν Η Φιλόσοφος και μαθηματικός (Υπατία η Αλεξανδρινή). 
Η γυναίκα αυτή ασπάσθηκε την αρχαία Ελληνική γραμματεία, δίδαξε τις αρχές της και έχαιρε απόλυτου σεβασμού σε όλη την Αλεξάνδρεια.
Οι χριστιανοί όμως δεν την είδαν έτσι, αντίθετα επειδή παρουσίαζε την πραγματική αιτία των θαυμάτων  του Ιησού, την θεωρούσαν βλάσφημο και την θυσίασαν βιάζοντας την με έναν τελείως βάναυσο τρόπο. 

Ο Φανατισμός που ως όρος προέρχεται εκ της λατινικής λέξης "fanum" (=ιερόν), σημαίνει την μετά εγωισμού και εμπάθειας προσήλωση σε κάποιες αντιλήψεις, ανεξάρτητα της ορθότητας ή όχι αυτών.

Μορφές φανατισμού είναι: (Ο θρησκευτικός φανατισμός) που είναι και η χειρότερη μορφή φανατισμού που μπορεί να προκαλέσει βιβλικές καταστροφές, άλλες μορφές είναι, ο πουριτανισμός, ο συντηρητισμός, ο θρησκευτικός προσηλυτισμός, μάρτυρες του Ιεχωβά για παράδειγμα, η θρησκοληψία και άλλα. 
Σε όλες αυτές τις μορφές φανατισμού παρατηρείται μια στενή-περιορισμένη αντίληψη της πραγματικότητος, ένα είδος παρωπιδισμού

Όπως στο άλογο όταν του φορέσεις παρωπίδες πάει μόνο εκεί που του επιτρέπουν οι παρωπίδες και πορεύεται πλέον σύμφωνα με τις οδηγίες του αμαξά ή του εκάστοτε αναβάτη.
Ο θρησκευτικός φανατισμός είναι μια απ' τα ίδια, 
σκέτος παρωπηδισμός .

Ανάλογα φαινόμενα συμβαίνουν εν γένει σε οποιαδήποτε μορφή Φανατισμού. 
Αν όμως είναι Θρησκευτικός τότε παρουσιάζει ιδιαίτερη ένταση, γιατί η θρησκεία είναι ζωτική ανάγκη της ανθρώπινης ύπαρξης, αφού είναι συνυφασμένη με το αίσθημα επιστροφής στην πηγή.
Είναι ένα είδος δέσμευσης της ανθρώπινης ύπαρξης, στην διάρκεια του γήινου βίου της, να πραγματοποιεί εκείνα μόνο τα έργα, που ανοίγουν τον δρόμο επιστροφής στην μητέρα Ύπαρξη, από όπου η ψυχή έχει προέλθει και με την οποία βρίσκεται αενάως ενωμένη, παρά την ατομική της εμφάνιση. 
Κατά συνέπεια ο θρησκευτικός Φανατισμός ως παραλλαγή της θεμελιώδους ανάγκης του ανθρώπου, για θρησκευτικότητα, τρέφεται απ' τις ρίζες της ύπαρξης, και δύσκολα αποβάλλεται. 

Εάν τώρα ύστερα από κατάλληλη καθοδήγηση πιστέψουν, ότι κάποιος ή κάποια κατάσταση είναι ενάντια σ’ αυτή τους την πίστη, εγείρεται μέσα στο είναι τους  έντονη αντίδραση. 
Ως είναι  φυσικό δε επιχειρούν να ανατρέψουν την αιτία, ρίχνονται στην μάχη επί δικαίων και αδίκων, τυφλωμένοι από ένα παράλογο μίσος για ότι δήποτε αντιστέκεται. 
Δεν βλέπουν τίποτε άλλο απ’ αυτό που αυτοί θεωρούν σωστό, δεν σκέφτονται, δεδομένου ότι διακατέχονται από έντονο πάθος, που τους οδηγεί αργά ή γρήγορα σε Θρησκευτικό Φανατισμό. 
Ο φανατισμένος θρησκευτικά όχλος είναι τεράστια δύναμη και αρκεί ένα σύνθημα για να προβεί στις φοβερότερες καταστροφές και εγκλήματα. 
Ο οργανωμένος όχλος εν γένει διαπνεόμενος από φανατισμό είναι πολλαπλά καταστροφικός, γιατί συνυπάρχει το αίσθημα της θυσίας για κάτι ιερό. 
Οι ιεροί πόλεμοι στην ιστορία κατέληξαν να χυθεί το περισσότερο αίμα από οποιονδήποτε άλλο πόλεμο. 
Στο όνομα της Χριστιανικής θρησκείας για παράδειγμα, κατά τους λεγόμενους θρησκευτικούς πολέμους, έχει χυθεί το περισσότερο αίμα από οποιαδήποτε άλλη αιτία.

Μια θρησκεία μεταβάλλεται, εκπίπτει μέσα σε τρεις φάσεις., ξεκινάει σαν αυθεντική διδασκαλία και καταλήγει σαν εξουσία εκκλησίας. 
Η πορεία έκπτωσης μιας θρησκείας ακολουθεί πάντα τις ίδιες φάσεις, αυτές είναι:
Διδάσκαλος - Απόστολοι - Εκκλησία
Η αυθεντική Διδασκαλία, όπως εκφέρεται από έναν πεφωτισμένο Διδάσκαλο, υφίσταται μια πρώτη αλλοίωση από τους αποστόλους, οι οποίοι με όλη την καλή τους πρόθεση ερμηνεύουν κατά το δοκούν την αυθεντική Διδασκαλία, στην προσπάθειά τους να την κάνουν περισσότερο εύληπτη από τους απλούς ανθρώπους, προσθέτουν ή αφαιρούν τμήματα αυτής και δημιουργούν έτσι μια άλλη διδασκαλία σύμφωνα με την δική τους άποψη. Τέλος δε έρχεται η λαίλαπα της εκκλησίας η οποία τροποποεί-αλλοιώνει τελείως την πρωτογενή διδασκαλία και την προσαρμόζει στα δικά της μέτρα και συμφέροντα, με σκοπό την χειραγώγηση των αθώων πολιτών.

Αυτοί που φανατίζουν θρησκευτικά τους ανθρώπους ξέρουν πολύ καλά σε τι είδος ανθρώπων απευθύνονται.
Δεν φανατίζεις εύκολα μα κοινωνία με υψηλό βαθμό καλλιέργειας και  παιδείας
Σήμερα για παράδειγμα δεν θα μπορούσες να φανατίσεις θρησκευτικά έναν Ευρωπαϊκό λαό, γιατί έχει αρκετή παιδεία, θα μπορούσες ίσως να προκαλέσεις εξέγερση με άλλο κίνητρο, όπως την τρομοκρατία την οικονομία ή απειλή υποδούλωσης της πατρίδος. 
Οι λαοί της  νότιας Ευρώπης για παράδειγμα είναι πλέον επιρρεπείς σε (θρησκευτικό προσήλυτισμό).

Όμως για λαούς λιγότερο εξελιγμένους η θρησκεία παραμένει ισχυρό κίνητρο εξέγερσης.

Η ιστορία δείχνει ότι οι απλοί άνθρωποι κάτω από τον Φανατισμό της θρησκείας μετατρέπονται σε κοινούς εγκληματίες, καταστρέφοντας ιστορικά μνημεία και επιστημονικά αρχεία, που αν είχαν περισωθεί ίσως τώρα ολόκληρη η ανθρωπότητα να είχε βαδίσει έναν άλλο δρόμο, ίσως να είχε βρει το δρόμο της ειρήνης και της ανθρωπιάς και οι κοινωνίες να είχαν βρει το κλειδί της αληθινής ευτυχίας
Τέτοια ήταν η καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.


                      ΥΠΑΤΊΑ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΉ

Τα άγρια ένστικτα που ξυπνάει μέσα στην ψυχή του απλού ανθρώπου ο Θρησκευτικός Φανατισμός, δεν ικανοποιούνται με υλικές καταστροφές, φτάνουν στην κορύφωσή τους με άγρια εγκλήματα, σαν αυτό που επιτελέσθηκε την ημέρα εκείνη της καταστροφής με τον φόνο της Υπατείας,  μιας αληθινής Φιλοσόφου και Γυναίκας και Ανθρώπου.

Ήταν η πρώτη γυναίκα αστρονόμος στον κόσμο και όχι μόνο, η τεράστια μόρφωσή της και η άρτια παιδεία της την είχαν κατατάξει στις πλέον επιφανείς προσωπικότητες της εποχής.
Από όλον τον κόσμο έρχονταν αναζητητές να ζητήσουν την γνώμη της, για επίλυση προβλημάτων κοσμικού ενδιαφέροντος.



Η ζωή της και οι αξίες της Υπατίας

Μια άλλη καταστροφή από φανατισμένους χριστιανούς ήταν το γκρέμισμα των μαρμάρων της μετόπης του Παρθενώνα στην Αθήνα.
Έργο ανεπανάληπτης αξίας και φήμης από τον υπέροχο καλλιτέχνη της αρχαίας Ελλάδος, Φειδία. 
Και δεν είναι μόνο αυτή η καταστροφή και βεβήλωση των ιερών, μια ολόκληρη εκστρατεία καλά οργανωμένη, με σκοπό να αντικατασταθεί η υπάρχουσα θρησκεία του Δωδεκάθεου από τον χριστιανισμό.



Την αρχαία Ελληνική θρησκεία οι χριστιανοί την αποκαλούσαν παγανισμό και τους αληθινούς Έλληνες πιστούς στο Δωδεκάθεο παγανιστές. 
Τι τους ενοχλούσε στην θρησκεία του Δωδεκάθεου ότι ήταν πιο ελεύθερη και αδογμάτιστη σε αντίθεση με τον χριστιανισμό ο οποίος στηρίζεται σε ένα δόγμα το τρισυπόστατο της θεότητας «πατήρ, υιός και άγιο πνεύμα» στο οποίο μάλιστα δεν επιδέχονται καμία συζήτηση «πίστευε και μη ερεύνα», ξεκόβοντας έτσι κάθε απόπειρα αμφισβήτησης. Σε αντίθεση με την Ελληνική θρησκεία η οποία είναι παντελώς αδογμάτιστη, απλά έχει εισαγάγει κάποιες θεότητες αντίστοιχες με τα φαινόμενα της Φύσης και τις ισχύουσες ηθικές αξίες.
Δέχονται μια και μόνη αρχή την ΠΑΝΤΟΔΎΝΑΜΗ ΦΎΣΗ 
και αυτήν μόνο σέβονται και υπηρετούν. .

Ο Καβάφης στο ποίημα Ιωνικόν μας λέει:

Γιατί τα σπάσαμε τ' αγάλματά των,
γιατί τους διώξαμε απ' τους ναούς των,
διόλου δεν πέθαναν γι' αυτό οι θεοί.
Ω γη της Ιωνίας, σένα αγαπούν ακόμη,
σένα η ψυχές των ενθυμούνται ακόμη.
Σαν ξημερώνει επάνω σου πρωί αυγουστιάτικο
την ατμοσφαίρα σου περνά σφρίγος απ' την ζωή των•


Μακάρι να βγουν αληθινά τα λόγια του ποιητή και να επικρατήσει οριστικά η αλήθεια και όχι η ψευτιά, η υποκρισία και ο εμπαιγμός των λαών.
Με μεθόδους σαν κι’ αυτήν που μετήλθαν μέχρι να επικρατήσει ο χριστιανισμός,  με Ιερές Εξετάσεις και καταστροφές που φέρνουν την ολόκληρη την ανθρωπότητα αιώνες πίσω στην εποχή των σπηλαίων.

e-mail: lykeios7@otenet.gr