Αναγνώστες

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Αίγυπτος - Συμμετοχή, Ελλάς- Παραλλαγή.

Ακούμε στα ειδησεογραφικά δελτία ότι σε πολύ σύντομο χρόνο η Αίγυπτος θα περάσει σε κυβέρνηση με λαϊκό έρεισμα κατόπιν εκλογών  που θα γίνουν μετά από σύντομη μεταβατική διακυβέρνηση της χώρας.
Ο Αιγυπτιακός λαός κατάφερε να επιβάλει την θέλησή του με την μέθοδο της δυναμικής παρουσίας του στις πλατείες, όπου κυριαρχούσε ένα κυρίως αίτημα την κάθε φορά.
Σύσσωμος ο λαός διεκδικούσε ένα και μόνο αίτημα.
Αυτό έχει το ανάλογό του στην Φυσική, με την συγκέντρωση των ηλιακών ακτίνων μέσω συγκεντρωτικού φακού ή κατόπτρου σε ένα σημείο, που λέγεται εστία.
Το αντικείμενο που βρίσκεται σ' αυτό σημείο , υπερθερμαίνεται, αρπάζει φωτιά  και τελικά εξαχνούται, κάτω από την περίσσεια  ενέργειας συγκεντρωμένης σε τόσο μικρό χώρο, την εστία.
Σκεφθείτε πόση ενέργεια διαθέτει κάθε μια από τις 7 ακτινοβολίες του ηλιακού φάσματος κι πόση γίνεται όταν δράσουν όλες μαζί.


Κάτι ανάλογο συμβαίνει όταν ολόκληρος λαός ζητάει μόνο ένα αίτημα:
Να φύγει ο Μόρσι.
Το αποτέλεσμα φαίνεται από τα τελευταία νέα εκ της Αιγύπτου τα οποία διαβάζουμε από το NEWS.IT και έχουν ως εξής:
Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι εξήγγηλε σήμερα ότι απομακρύνεται από τον θώκο του ο ισλαμιστής πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.
Τον αντικαθιστά προσωρινά ως μεταβατικός αρχηγός του κράτους ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ως αρχηγός  σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Αναστέλλεται  η ισχύς του συντάγματος της χώρας, ενώ εξήγγειλε την διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών. 
Ενωτικό μήνυμα από τον στρατό της Αιγύπτου μετά το πραξικόπημα. 
Ο Μόρσι δεν είναι πλέον πρόεδρος και θα γίνουν νέες εκλογές. 
Στην Ελλάδα δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής μια ανάλογη συγκέντρωση, σαν αυτή της πλατείας Ταχρίρ,  στο Κάιρο της  Αιγύπτου, όπου ο λαός σύσσωμος ζητούσε ένα μόνο πράγμα, με μια φωνή και όλη την ενέργεια των ανθρώπων συγκεντρωμένη  στον ίδιο στόχο.
Ίδια συνθήκη συγκέντρωσης των 7 ακτίνων της ηλιακής ακτινοβολίας, με την χρήση ενός συγκεντρωτικού  φακού, σε συγκεκριμένο αντικείμενο με τις γνωστές συνέπειες.
Τελευταία με το κλείσιμο της ΕΡΤ κάτι πάει να γίνει.
Υπάρχει όμως μια διαφορά.
 Οι διάφορες ομάδες που προσέρχονται για συμπαράσταση, έχουν τα δικά τους προβλήματα και γι' αυτά διαδηλώνουν, στον χώρο της ΕΡΤ βέβαια, αλλά με άλλον στόχο, με αυτό που τους πονάει.
Οι υπάλληλοι της ΑΓΕΤ Ηρακλής διαδήλωσαν μπροστά στην ΕΡΤ, για την απόλυσή τους και το κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδος. 
Αυτοί όμως οι υπάλληλοι δια του νομικού τους συμβούλου, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο εξέδωσε ανασταλτική της απόλυσης απόφαση.
Περιμένουμε να δούμε την εφαρμογή της.
Σήμερα είναι η 17η ημέρα από την αντίστοιχη έκδοση απόφασης του ΣτΕ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και ακόμα περιμένουμε την εφαρμογή της. 
Οι απολυμένοι της Κατσέλης είχαν το δικό τους δίκιο,  απλή συμπαράσταση εξεδήλωσαν για την ΕΡΤ.
Άλλες ομάδες δυσαρεστημένων για δικούς τους, δίκαιους κατά τα άλλα λόγους, διαδήλωσαν κατά καιρούς στο προαύλιο της ΕΡΤ.
Συμπαράσταση ναι, δεν τους έκαιγε όμως άμεσα, υποθέτω το κλείσιμο της ΕΡΤ.  
Οι Αιγύπτιοι μας έβαλαν τα γυαλιά?
Οψόμεθα.
Και εδώ πάντα παρόντες οι αγωνιστές της ΕΡΤ:

http://zeidoron.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9375.html


Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν κάθονται, εκτός από το πρόγραμμα που παράγεται σήμερα, που είναι ότι καλύτερο έχει να δείξει μέχρι σήμερα ο δημόσιος φορέας, αλλά με διάλογο επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα πρότυπο ελεύθερο δημόσιο οργανισμό. 

Δείτε την αξιόλογη και αξιέπαινη προσπάθεια.

http://www.youtube.com/watch?v=4rjhtX78fpk