Αναγνώστες

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένη αχερώνα

Ο Προεκλογικός πυρετός έχει αρχίσει να ανεβαίνει και δίνονται από τα κώματα, όλες οι άσχετες και ανεφάρμοστες υποσχέσεις, κραυγαλέες ανακρίβειες και μια σειρά άλλα έκτροπα γίνονται, μέχρι προεκλογικά πυροτεχνήματα, βλέπε προφυλάκιση Τσοχατζόπουλου, παράνομοι διορισμοί και άλλα πολλά,  προκειμένου να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη θέση στη βουλή.
Πολιτικοί δεν είναι?
Εκ προοιμίου λοιπόν πρέπει οι ψηφοφόροι, να περνάν τα λόγια  και τις πράξεις τους από πολύ λεπτπό  κόσκινο.
Καλά όλα αυτά, αλλά παίζουν και  θέατρο σαν ηθοποιοί της δεκάρας οι αρχηγοί των δυο πρώην μεγάλων κωμάτων και νυν ευρισκόμενων στον πάτο, ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ Σ, με το να τσακώνονται ποιος θα βγάλει τον άλλον πιο σκάρτο, ενώ προεκλογικά είχαν συμπλεύσει και μετεκλογικά είναι πιθανό να συνεργαστούν εκ νέου.
 Πρόκειται για  αληθινή κωμωδία  για μικρά παιδιά. 
Εδώ είναι που ταιριάζει να εκφωνήσω την λαϊκή παροιμία του  τίτλου της ανάρτησης.
Όσον αφορά την αχερώνα, που θα αναρωτηθεί κάποιος ποια είναι:
Αυτή λοιπόν είναι η Ελλάδα, διότι θεωρείται ότι τρως και διαμένεις  στην αχερώνα, σου όταν την αγαπάς  και την φροντίζεις παράλληλα,  άν όμως αγαπάς τον εαυτό σου και φροντίζεις μόνο για το δικό σου συμφέρον, περισσότερο, παραβλέποντας τα συμφέροντα της χώρας σου τότε : αυτή  η αχερώνα  είναι ξένη για σένα και αυτομάτως χάνεις το δικαίωμα να αγωνίζεσαι γι' αυτήν και να την διεκδικείς  





Αυτοί οι δυο λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, αγνοούν δηλαδή την θέση που τους  έχει τοποθετήσει ο Ελληνικός λαός στην καρδιά και στον νου του. 
Ο δε  Κος Σαμαράς,  επιζητεί και αυτοδυναμία, δηλαδή γύρω
στο όριο του 40% περίπου.
Δεν έχει κατέβει ως φαίνεται ποτέ στην πιάτσα, να συν αναστραφεί και να μιλήσει με  ανθρώπους της διπλανής πόρτας, για αντιληφθεί κατά πόσον είναι εφικτό αυτό που ζητάει και επιθυμεί.
Αλλά ποντάρει φαίνεται στον ληστρικό εκλογικό νόμο που δίνει 50 έδρες στο πρώτο κώμα. 
Αυτό το αίσχος που ίσχυε και πριν με 40 έδρες τότε και το επαύξησε ο δικός τους Κος Παυλόπουλος σε 50, όταν ήταν αρμόδιος υπουργός, έβαλε δηλαδή πιο βαθιά το μαχαίρι στην καρδιά της Δημοκρατίας. 
Ε! αυτός ο "εκλογικός νόμος"  και ο "νόμος περί ευθύνης υπουργών" είναι τα δυο μελανά σημεία της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Μάλιστα κύριοι αυτής της έννοιας, που  εδώ στην Ελλάδα  γεννήθηκε  και οι σύγχρονοι πολιτικοί μας κατάφεραν να την κάνουν  κουρέλια, να την ξεφτιλίζουν συνεχώς και αδιαλείπτως χωρίς ίχνος ντροπής
Εξυπηρετούν μόνο  τα δικά τους συμφέροντα, αγνοώντας τον μεγάλο τραυματισμό που επέφεραν στην ταλαίπωρη ιδέα της Δημοκρατίας κι ακόμα γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, άλλους λαούς οι οποίοι αντέγραψαν και εφάρμοσαν σωστά  αυτή την ιδέα, αυτήν που μας κληροδότησαν οι αρχαίοι Έλληνες και στη συνέχεια την δια δώσαμε και στους άλλους λαούς, αλλά εμείς την καταπατάμε, με όσο γίνεται πιο  αντιδημοκρατικές ενέργειες.
Η εικόνα στην αρχή της ανάρτησης είναι πίνακας του  Μιχαήλ Άγγελου στην Capela Sistina στην Ρώμη, με τον τίτλο αποκαθήλωση και εμφανίζει μάλλον την Μαρία Μαγδαληνή, να κρατάει στην ποδιά της το σώμα του νεκρού Ιησού, μια αντιστοιχία με την Ελλάδα να κρατάει το άψυχο σώμα  της  Δημοκρατίας, ας με συγχωρήσουν οι φίλοι μας χριστιανοί, θεωρείται  νομίζω  πετυχημένη . 
Τέλος όσον αφορά στις στατιστικές, που δίνουν και παίρνουν, αφού είναι και  το αγαπημένο προεκλογικό μοτίβο  των καναλιών και συνηθίζεται πολύ στις προεκλογικές περιόδους.
Έτσι βρίσκουν αφορμή τα κανάλια και για πιο πολλές διαφημίσεις και δουλεύουν περισσότερο, αφού έχουν και την επιδιωκόμενη  καλή τηλεθέαση. 
Όμως ένας λογικός άνθρωπος, κάπως πιο ισορροπημένος, δεν εκλαμβάνει ως σοβαρές αυτές τις πληροφορίες και τα συμπεράσματα, τα οποία εν πολλοίς μπορεί να είναι και κατευθυνόμενα, στημένα δηλαδή από εξωτερικά κέντρα επιρροής.
Είναι γεγονός ότι οι περισσότερο αυθεντικές στατιστικές είναι τα γνωστά (Εξιτ πολς).
Έχει αποδειχθεί, ότι αυτού του είδους οι προβλέψεις, έχουν ακρίβεια γύρω στο 95%, αν λάβουμε υπ' όψιν ότι γίνονται στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων, οπότε δεν είναι πλέον προβλέψεις, αλλά βεβαιότητα,  μια μικρή δε διακύμανση 5%, οφείλεται στην ειλικρίνεια των ερωτηθέντων.
Όμως σε μια συγκυρία, σαν την τωρινή, που κινδυνεύει να ανατραπεί ολόκληρο το ισχύον πολιτικό σύστημα, βρισκόμαστε μάλλον ακριβώς στο σημείο καμπής, δηλαδή εκεί που αρχίζει η ανατροπή και όλα παίζονται, ούτε ένας μαθηματικός με βραβείο Νόμπελ στην στατιστική, δεν θα μπορούσε να προβλέψει το αποτέλεσμα, τέτοιες στατιστικές,  και σε 25 μέρες πριν τις εκλογές, σ' αυτό  διάστημα που ωριμάζουν οι σκέψεις των ψηφοφόρων, έχουν μεγάλη πιθανότητα να παρουσιάσουν, τελείως  λανθασμένη εικόνα του αποτελέσματος.    
Αυτά και είδομεν... 
Απόλλων lykeios37@gmail.com &servis7@otenet.gr