Αναγνώστες

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ελληνικός λαός ξεχνά την ιστορία του.


ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ.Μετά απ' αυτό το βίντεο,
που για μένα, ωφείλουν να το δούν όλοι οι Έλληνες, 
αισθάνεστε ήσυχοι?
Εγώ ειλικρινά ΟΧΙ .
Ένα είναι σύγουρο, αν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση:
Αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θα περάσει σε ξένα χέρια, σε πολυεθνικές εταιρίες και στο τραπεζικό κεφάλαιο γενικότερα.
Ένα ανώνυμο κεφάλαιο  θα εκμεταλεύεται τον άφθονο πλούτο αυτής της χώρας με την πλούσια ιστορία της, που δεν θα λέγεται πια, Ελλάς,  άλλο όνομα θα βρουν να της δώσουν, σαν ένα απλο κομάτι μιας παγκόσμιας κοινωνίας.
Στα πλαίσια αυτά, το σχέδιο παγκοσμιοποίησης προβλέπει:
Ισοπέδωση της όποιασδήποτε ιστορικής προέλευσης, κάθε χώρας αυτού του πλανήτη.
Μια μικρή "ελίτ" θα είναι ο νέος κατακτητής, στον βωμό  της παγκοσμιοποίησης και όσο για τον Ελληνικό λαό...αυτός, θα είναι ευχαριστημένος, αν τη βγάζει με ένα κομάτι ψωμί....σαν φτωχός συγγενής.Όσο θα παραμένει ακόμα εντός της πρώην χώρας του και δεν θα έχει μεταναστεύσει για άλλους τόπους, σε αναζήτηση καλύτερη τύχης.
Καλά να πάθουμε όμως, γιατί αφίσαμε να μας κοιμίσουν και να μας  μας πιάσουν  στον ύπνο, να μας καταλάβουν εξ απήνης, χωρίς καν να προλάβουμε να ανοίξουμε τα μάτια, μας στρίμωξαν στη γωνία με το πιστόλι στον κρόταφο και είπαν, δώστε τώρα   ότι έχετε και δεν έχετε...σαν κοινοί ληστές
Διαβάζουμε από τα ηθικά του (Πλούταρχου).
Κοίτα να ξεφύγεις από τον εχθρικό και τυραννικό Δανειστή, ο οποίος δεν ζητάει "γην και ύδωρ"όπως οι Μήδοι, αλλά με το πιστόλι στο μέτωπο,  βάζει χέρι στην ελευθερία σου και προσημειώνει τα Πολιτικά και Περιουσιακά σου Δικαιώματα. 

Ανατρέπεται αυτή η κατάσταση?
Η απάντηση είναι ΝΑΙ!
ΕΚΛΟΓΕΣ εδώ και τώρα.
Να δωθεί επιτέλους λόγος και στον απλό λαό να εκφράσει την γνώμη του, για την χώρα του.

Άν  λειτουργεί ακόμα  η Δημοκρατία.
Αυτό θα είναι μια γενική απολύμανση, απαλλαγή από τα μικρόβια που ενεργούσαν τόσο καιρό στο σώμα της Ελλάδος και την οδήγησαν σε βαριά αρρώστια και στα  μνημόνια,  που θα θεράπευαν δήθεν το επάρατο χρέος, που όμως αργά ή γρήγορα θα καταλήξει στο ξεπούλημα ολοκλήρου της χώρας  και των πολιτών μαζί.
Ας γίνουν οι ΕΚΛΟΓΕΣ και μετά βλέπουμε τι θα κάνουν οι νέοι κυβερνήτες, αν έχουν κατάλληλα προετοιμαστεί.
Όπως δείχνουν τα πράγματα η προετοιμασία τους είναι δεδομένη, τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που γράφεται το παρόν. 
Θα υπάρξουν κάποια  σχέδια ελπίζω και άνθρωποι ικανοί και κατάλληλοι να τα βγάλουν πέρα. 
Εύχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών να δώσει κυβέρνηση των υγειών δυνάμεων της χώρας, κυρίως κέντρο-αριστεράς ή καθαρά αριστεράς προέλευσης, αυτή μόνη μας έμεινε ευτυχώς ακόμα αλώβητη, ολιγάριθμη μεν αλλά καλά οργανωμένη και με άξια στελέχη.  
Στη συνέχεια βέβαια δεν θα είναι καθόλου εύκολη η ανοικοδόμηση μιας ισοπεδωμένης οικονομικά χώρας, όμως ότι είναι να γίνει, θα γίνει και  θα έχει τον αέρα και το πνεύμα της  δημιουργίας.
Έτσι  η κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας θα βάλουν πλάτη με όλες τους τις δυνάμεις, γιατί  θα γνωρίζουν απόλυτα, όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες αυτής της χώρας, που θα λέγεται ακόμη Ελλάς, ότι χτίζεται  μια καινούργια Ελλάδα απ' τα θεμέλια, μια Ελλάδα δική τους, με γερά θεμέλια και τοίχοι απόρθητα στον εχθρό, όπως η γραμμή Μεταξά που σταμάτησε τότε τις σιδηρόφρακτες στρατιές του 3ου Ράιχ.      

Υ.Γ Αυτοί που εκπονούν τα σχέδια παγκοσμιοποίησης, πρέπει να έχουν σύμβουλους άριστους γνώστες των Φυσικών νόμων και της εφαρμογής τους στα άνθρωπο-συστήματα.
Ο παγκόσμιος νόμος με την ισχύ του οποίου σε ένα σώμα ή σύστημα σωμάτων το οποίο καταλαμβάνει διάφορες τιμές δυναμικής ενέργειας, αν αφεθεί ελεύθερο εξωτερικής διέγερσης, τείνει να καταλάβει την θέση εκείνη από τις δυνατές θέσεις, που η δυναμική του ενέργεια να είναι ελάχιστη δυνατή.  
Όταν αφαιρεθεί η δύναμη στο σημείο διέγερσης(point of suspension) το εκκρεμές ηρεμεί στην θέση ελάχιστης δυναμικής ενέργειας.

Ο νόμος έχει ισχύ και στα άνθρωπο-συστήματα, ως επίσης και σε μεμονωμένους ανθρώπους.
Αν ένας άνθρωπος έχει να φάει, να κοιμηθεί, να διασκεδάσει, δηλαδή έχει καλύψει τις ζωτικές του ανάγκες, δεν πρόκειται ποτέ να κυνηγήσει τα προς το ζειν, θα αδρανήσει, μ' άλλα λόγια θα τεμπελιάζει, θα ησυχάσει, θα αποκοιμηθεί και όντας σε τέτοια θέση, επόμενο είναι να είναι ακίνδυνος και δεκτικός κάθε εξωτερικής εντολής.
Αυτά λέει και η Ψυχολογία για άτομα και κοινωνικά σύνολα όχι μόνο εγώ.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοινωνίες. 
Αν μια κοινωνία έχει καλύψει όλες τις ανάγκες της, οπότε έτσι αδρανεί, ηρεμεί, ησυχάζει, ως προς τις αναζητήσεις της για εξεύρεση εναλλακτικών  μέσων επιβίωσης.
Η  δυναμική ενέργεια είναι η ελάχιστη δυνατή.
Καθίσταται επομένως πρόσφορη για εκβιασμούς, υπό την απειλή της απώλειας του βολέματος και ηρεμίας της.

Ένα εκκρεμές δεν προσπαθείς να το κρατήσεις όταν κινείται, περιμένεις να ηρεμήσει και τότε το αρπάζεις, όταν δεν θα έχει καμία πλέον διέγερση και καμία κίνηση.  


Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΡΙΖΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ

Μνημόνιο και  Δίδυμοι πύργοι μήπως έχουν  κοινή προέλευση???                           
Δικαιολογείται άραγε αυτός ο τίτλος ή όχι, για τον λόγο αυτόν, ας αναζητήσουμε ομοιότητες και κοινά σημεία, αν υπάρχουν τέτοια. 
Πρώτον να εξετάσουμε κατά πόσον τα δυο γεγονότα έχουν κοινό κίνητρο και στόχο.
Οι δίδυμοι πύργοι προηγήθηκαν μιας επίθεσης στο Ιράκ με ανύπαρκτες, ψευδείς και φτιαχτές  περί τρομοκρατίας αιτίες.
Στόχος και πραγματικός  σκοπός ήταν  η  υποδούλωσή  του κράτους του Ιρακ, για να έχουν τον έλεγχο των πετρελαίων.
Το μνημόνιο επισύρει την τρομοκρατία για μια οικονομική κατάρευση της Ελλάδος.
Στην Ελλλάδα  η επιτυχία του ενχειρηματος επιφέρει τριπλό κέρδος.
 1) Ο ορυκτός  πλούτος που υπάρχει στο υπέδαφος της Ελληνικής γης,
 2) Η στρατηγικής σημασίας θέση της μέσα στα βαλκάνια και στον κόσμο γενικότερα.
 3)Ο Ήλιος της με την γαλάζια θάλασσα
Ήλιος και Θάλασσα δυο ισχηρά χαρτιά στην βιομηχανία του τουρισμού, μια άλλη πηγή πλούτου για τους επίδοξους εραστές.
4) Οι δημόσιες επιχειρήσεις Ο.Τ.Ε, ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ και ότι άλλο έχει δημόσιο χαρακτήρα και μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί.
Στη διαχείρηση των δυο λαών έπρεπε να υπάρξει διαφορετική μεθοδολογία, όπως υπέδειξαν οι εγκέφαλοι της CIA.  
Οι διαφορά στην μέθοδο είχε να κάνει με την διαφορετική  ψυχολογία και ιδιοσυγκρασία των δυο λαών.
Ο αμερικανικός λαός είναι πιο πολύ  αδιάφορος περί την πολιτική, ενδιαφέρεται κυρίως για το χρήμα, την καλοπέραση, την επίδειξη, τον καναπέ και την τηλεόραση, λίγο ενδιαφέρεται για τα κοινά, χρειαζόταν λοιπόν ένα γερό σοκ, ότι κιδυνεύει  απο την  τρομοκρατία.
Ε! αυτό το  πέτυχαν με την θυσία 3000 ανθρώπων  στην κατάρρευση των δίδυμων. πύργων.
Όσον αφορά τους φτωχούς αμερικανούς και δεν είναι λίγοι αυτοί, η πολιτεία τους παρέχει εν μέρει τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης.
Κυρίως την ενδιαφέρει ο μέσος αμερικανός.
Στην Ελλάδα αν εφήρμοζαν ανάλογη μέθοδο,  το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το αναμενόμενο, γιατί ο Ελληνικός λαός είναι πιο ξύπνιος και ενδιαφέρεται για την πολιτική.
Αυτό  είναι και το προσφιλές του θέμα συζήτησης,  στα καφενεία και στις διάφορες κοσμικές συγκεντρώσεις.
Συνεπώς η μέθοδος που έπρεπε να εφαρμοσθεί έπρεπε να έχει  προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε όταν εφαρμοσθεί με αργό αλλά σταθερό ρυθμό και να έχει την αναμενόμενη επιτυχία.
Ο σκοπός αυτή την φορά  ήταν να επέλθει μια μη αναμενόμενη οικονομική  κατάρευση της Ελλάδος, μέσα σε έναν δυτικό κόσμο που δεν ήταν και σε τόσο ανθηρή οικονομική κατάσταση.
Όταν βρίσκεσαι ναυαγός σε μια τρικυμισμένη θάλασσα, η μόνη σου πιθανή σωτηρία θα ήταν κάποιο δοκάρι απομεινάρι του ναβάγιου, να ποιαστείς εκεί για λίγο και να ελπίσεις πρός στιγμήν ότι θα σωθείς ή να το έχουν τοποθετήσει εκεί σκόπιμα απ'την αρχή, για να το βρείς και να αρπαχτείς απ'αυτό,μέσα στην απελπισία σου και την προσπάθεια να βρείς λύση για την σωτηρία σου.
Κάπως έτσι έγινε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εν συντομία ΔΝΤ. 
Αφού συνήθησαν λοιπόν τον λαό σε μια κατάσταση χλιδής και καλοπέρασης και στον άκρατο καταναλωτισμό, έτσι ώστε όταν θα έλθει η ώρα να στερηθεί απ' όλα αυτά, να τρομάξει μπροστά στην  επικείμενη χρεοκοπία και να υποταχθεί στην θέλησή τους, με άλλα λόγια να παραδωθεί άνευ όρων. 
Υπάρχει μια διαφορά εδώ βέβαια ότι στην περίπτωση των δίδυμων πύργων θυσιάστηκαν 3000 αμερικανοί πολίτες, συν τις απώλειες των στρατιωτών στον πόλεμο του Ιράκ και τις επακόλουθες οικονομικές συνέπειες , ενώ στην περίπτωση της Ελλάδος ένας ολόκληρος λαός οδηγείται στην θυσία και στην μετανάστευση και χάνεται η φιλοσοφία  και η ιστορία της Ελλάδος.
Αλλά αυτό λίγο ενδιαφέρει τους εγκεφάλους που κινούν τα νήματα, αυτούς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα, το οποίο αποδίδει σημαντικό κέρδος και στις δυο περιπτώσεις.
Όσον αφορά δε τις ανθρώπινες απώλειες αυτές αποτελούν ένα παράπλευρο κέρδος, που κι’ αυτό έχει συνυπολογισθεί από τα τσιράκια της C.I.A.
Αυτοί είναι υπάλληλοι  που καθοδηγούνται από τις ιδέες της παγκοσμιοποίησης.
Στην ιδέα της παγκοσμιοποίησης αναφέρεται και το βίντεο που ακολουθεί και ρίχνει αρκετό φως στην συγκεχυμένη άποψη, που έχει  ο πολύς κόσμος για το ζήτημα.
Είναι καλύτερα να ξέρεις την φύση του εχθρού και έτσι  θα βρείς τα μέσα να τον αποκρούσεις. 


Μιας παγκόσμιας ομοιόμορφης κοινωνίας δηλαδή , υποδουλωμένης σε μια ολιγαρχία του πλούτου αδιάφορης  συναισθηματικά και ηθικά νεκρής. 
Για να πετύχει τώρα το σχέδιο αυτό και στις δύο περιπτώσεις έπρεπε να έχουν επιλεγεί τα κατάλληλα πρόσωπα, που θα εφαρμόσουν τα σχέδια.
Στην περίπτωση της Αμερικής δεν ήταν δύσκολο η κυβέρνηση των ρεμπουπλικανών γερακιών  πάντα είχε... κάποια κατάλληλα πρόσωπα.
Στην δε περίπτωση της Ελλάδος το έδαφος, βρέθηκε ευτυχώς γι'αυτούς, πρόσφορο.
Ιστορικά ο Ελληνικός λαός παρουσιάζει μια εικόνα έντονων αντιθέσεων, απο το ένα μέρος τιμιότητα και  φιλοπατρία και απο το άλλο μέρος προδοσία και ξεπούλημα της πατρίδας και κάθε ιερού και οσίου.
Αυτό βέβαια είναι χαρακτηριστικό όλων ανεξεραίτως των λαών, όμως εδώ  στην Ελλάδα ο Φυσικός νόμος των αντιθέτων μέσα στην όλη εκδήλωση, είναι ιδιεταίρως εμφανής.
Έτσι αυτό που ξεχωρίζει  τον Ελληνικό λαό είναι ότι, υπάρχουν αυτά τα αντίθετα στοιχεία, τα οποία αμαυρώνουν την ουσία του λαού, οι γνωστοί από την ιστορία Εφιάλτες και Δοσίλογοι.
Οι οποίοι με το δέλεαρ του χρήματος ή άλλων ανταλλαγμάτων, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, πουλώντας ακόμα και το ίδιο τους το τομάρι.
Ή επίσης στρατολογούνται μέσα από τις τάξεις μιας γνωστής παγκόσμιας οργάνωσης, ονόματι
Bilderberg, στην οποία μάλιστα μετέχουν αρκετοί επιφανείς Έλληνες, κυρίως πολιτικοί αλλά και απο άλλους κοινωνικούς χώρους. με ιδέες συγκεχυμένες για τον πολύ κόσμο, αλλά πολύ συγκεκριμένες για τους ίδιους, κι ο έχων νουν νοείτο.   
Αλλά εδώ στην Ελλάδα των έντονων αντιθέσεων, όπου ο Φυσικός νόμος των αντιθέτων που διέπει ολόκληρη την δημιουργία, είναι περισσότερο εκδηλωμένος.
Σ’ αυτή την χώρα των Θεών που γέννησε την Δημοκρατία, δεν θα αντέξει πολύ το σκοτάδι, ευελπιστούμε ότι αργά ή γρήγορα  θα νικηθεί απ’ το φως.
Εξ άλλου ο μεγάλος ποιητής Ρίτσος, που έχει υμνήσει όσο κανένας άλλος την Ελλάδα, μας μιλάει με τον δικό του τρόπο για το Ελληνικό ήθος, που όταν ο Ρωμιός κοντεύει να εκπνεύσει και σχεδόν πνέει τα λίσθια, ξαφνικά, εκεί που κανείς δεν το περιμένει ζωντανεύει, και λέει έμμετρα:
Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις,
εκεί που πάει να σκύψει
με το σουγιά στο κόκαλο,
με το λουρί στο σβέρκο.
Νάτη πετιέται από ξαρχής
Κι’ αντριεύει και θεριεύει
Και καμακώνει το θεριό
Με το καμάκι του Ήλιου.


Όπου νάναι θα ξημερώσει μια νέα ημέρα.
Το ποίημα έχει μελοποιήσει, με την απαράμιλλη έμπνευση που τον διακρίνει σε όλα του τα έργα,  ο Μίκης Θεοδωράκης και το αποδίδει εύστοχα στο παρακάτω βίντεο. Εξ άλλου  έχει αποδείξει ήδη η ιστορία, πάντα  κάτι προηγείται μιας μεγάλης μεταβολής, ένας πόλεμος, ένα πολυτεχνείο κάτι που ανατρέπει το σκοτάδι και επικρατεί πάλι το φως.
Ξημερώνει μ’ άλλα λόγια μια νέα μέρα, όπως γίνεται σε όλη την εκδήλωση, μια διαρκής διαδοχή των αρχέτυπων δυνάμεων-στοιχείων, Φως-Σκότος, που αποτελούν το πρωταρχικό ζεύγος σε όλη την εκδήλωση.
Το ξύπνημα για τον άνθρωπο είναι κάπως οδυνηρό, δεν είναι και τόσο ευχάριστο, από την ζεστασιά και την θαλπωρή του κρεβατιού, να έρθεις ξαφνικά  στις ευθύνες της καθημερινότητας.
Όμως όταν οι πρώτες ηλιαχτίδες τρυπώσουν απ’ το παράθυρο, πετάγεσαι χωρις να το καταλάβεις, λες και σε σπρώχνει μια αόρατη εσωτερική  δύναμη. 
Αυτή η μαγεία του ήλιου, ότι θα αντικρίσεις πάλι το φως της ημέρας σε φέρνουν γρήγορα σε εγρήγορση, πετάγεσαι απ’ το κρεβάτι ανοίγεις τα παράθυρα, να μπει το φως, μια καινούργια ημέρα αρχίζει.
Σ’ αυτό τον πλανήτη που λέγεται Γη, δρουν ακατάπαυστα δυο αρχέτυπες δυνάμεις, που είναι και  το πρώτο ζεύγος αντιθέτων της δημιουργίας, το Σκοτάδι και το Φως.
Το  Σκότος αντιστοιχεί στον Εβραικό λαό και το Φως είναι οι  Έλληνες, οι μεν πρώτοι έχουν σαν Θεό τους το χρήμα - κέρδος και οι δεύτεροι τον καθαρό λόγο και το ήθος.
Προς το παρόν επικρατεί νύχτα όμως που θα πάει, θα ξημερώσει στο τέλος, όπως  επιτάσσει ο Φυσικός νόμος της δημιουργίας και η Δικαιοσύνη θα λάμψει ξανά σ' αυτόν τον τόπο.
Χαρακτηριστικό  τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη είναι το "Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ" πάνω σε ποίηση το Οδυσέα Ελύτη:
Καθώς και το "Σωπα όπου νάναα θα σημάνουν οι καμπάνες"
Επισημαίνουν την φύση της Ελληνικής ψυχής που δεν αντέχει την σκλαβιά

Υπόμνημα
Η φράση του Ρίτσου στο ποίημα η Ρωμυοσύνη:
και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του Ήλιου.
Έχει πανάρχαια προέλευση τολμώ να πω, απ' τον μύθο το Ηρακλή και της Λερναίας Ύδρας.
Εκεί το τέρας όσο του έκοβες κεφάλια πέταγε νέα και δεν πέθαινε ποτέ, παρά μόνο όταν ο Ηρακλής το σήκωσε στο ΦΩΣ, δεν άντεξε τότε και τελείωσε, ένα άψυχο τέρας.
Αντιστοίχως σε μια κοινωνία που κυριαρχεί το ψέμα και η διαφθορά, δεν αντιμετωπίζεται με κανένα άλλο μέσο, παρά μόνο με την αλήθεια και το άπλετο φως σε όλες τις πτυχές της πολιτικής ζωής.
Ο ποιητής λοιπόν είναι μάλλον επηρεασμένος απ' το αρχαίο πνεύμα του μύθου και δημιουργεί την φράση:
Και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του Ήλιου.
Απολλώνιος
e-mail:servis7@otenet.gr
Ιστολόγια: apollon.blog.com & nirav37.blogspot.com