Αναγνώστες

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Μετά το Μαύρο Τι?

Πρώτα απ' όλα να συγχαρώ τους υπαλλήλους της ΕΤ3, για το κουράγιο τους να συνεχίζουν τον αγώνα τους υπέρ της αποκατάστασης της ΕΡΤ και της Δημοκρατίας.
Η ΕΡΤ παραμένει ζωντανή εδώ:
http://www.ertopen.com/
Στα βίντεο που ακολουθούν, μιλούν επιφανείς Έλληνες,που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην διάδοση και επικράτηση των πνευματικών αξιών.
Εκεί αναφέρονται   στην φίμωση  και κατάργηση της δημόσιας τηλεόρασης ΕΡΤ και στις συνέπειες που έχει για τον πολιτισμό της χώρας, η πράξη αυτή.
Ένας απ' όλους,ήταν και ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος που περιγράφει με την καθαρότητα που τον διακρίνει το σφάλμα των κυβερνώντων να κλείσουν την ΕΡΤ.




Στη συνέχεια  αναφέρονται για το κλείσιμο της ΕΡΤ μια σειρά ανθρώπων των μέσων ενημέρωσης καθώς και από τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και από τον χώρο του πνεύματος.
Παρακάτω υπάρχει σειρά βίντεο, με αναφορές επιφανών προσωπικοτήτων για το υπ' όψιν θέμα.

http://www.youtube.com/results?search_query=%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%AC+%CF%84%CE%BF+%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF+%CE%A4%CE%B9%3F

 Σήμερα καθώς άνοιξα την τηλεόραση έπεσα σε μια συχνότητα που εκπέμπει η ΔΤ.

Δεν την έκλεισα αμέσως, αλλά από περιέργεια κάθισα να ακούσω και να συμπεράνω για την ποιότητα της εκπομπής που παρουσίαζε και όχι μόνο,.
Αλλά κυρίως ήθελα να εκτιμήσω για την αμεροληψία της ΔΤ γενικότερα.
Ήταν μια εκπομπή του τύπου παραθύρων, με προσκεκλημένους δημοσιογράφους και παράγοντες της κυβέρνησης και κανένα από την αντιπολίτευση ή γενικότερα πολιτικούς μη ανήκοντες στην κυβερνητική παράταξη.
Ένα στέλεχος κυβερνητικό ήταν και ο Κος Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Το θέμα συζητήσεως ήταν η απεργία των οδηγών λεωφορείων   Θεσσαλονίκης.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου προς τον Κο Μαρκογιαννάκη,   να πει την άποψή του για το ζήτημα αυτό.
Τα επιχειρήματά που χρησιμοποίησε, ο Κος βουλευτής,  καθώς άνοιξε το στόμα του,  ήταν τόσο άσχετα με την πραγματική φύση του προβλήματος, που ακόμα και ένας μη γνώστης περί τα πολιτικά, απλά με την περί του δικαίου αίσθηση,  θα έβγαζε άνετα το συμπέρασμα.
Ότι προσπαθεί να παρεκκλίνει  από την υπεύθυνη αντιμετώπιση του προβλήματος, που είναι η έλλειψη στοιχειωδών μέσων επιβίωσης κάποιων ανθρωπίνων υπάρξεων.
Οι  2500 εργαζόμενοι  και οικογένειές τους έχουν 2 μήνες να πληρωθούν  και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει πως αυτοί οι άνθρωποι, με τι τρόπους διεκπεραιώνουν τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης. 
Αλλά ο Κος Μαρκογιαννάκης και οι ομοϊδεάτες  βουλευτές της συμπολίτευσης δεν έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια  προβλήματα, γιατί απλούστατα η βουλευτική αμοιβή  τους πέφτει στην ώρα της κάθε μήνα και είναι μάλιστα αρκετά παχυλή.
Άντε ύστερα με την οικονομική άνεση που απολαμβάνουν,  να καταλάβουν τι αισθάνονται οι  απλοί εργαζόμενοι που επιβιώνουν χωρίς δεκάρα τσακιστή στην τσέπη τους και που καλούνται επιπλέον να πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους για να συντηρούν αμφίβόλου αποτελεσματικότητος βουλευτικά αξιώματα.
Η γενική εντύπωση που άφηνε αυτή η εκπομπή ήταν το φτιαχτό, το συμβατικό, 
η έλλειψη θερμοκρασίας,  η ανυπαρξία μαχητικότητας και η παντελής έλλειψη 
αντιπολιτεύσεως.  

Τέλος σε μια συζήτηση που έλαβε χώραν στο enicos.gr, για το τι μέλει γενέσθαι με την ERT, έγινε φανερό ότι υπείρχε μια συγκεκριμένη πρόταση από τον  Κο Μόσιαλο για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ.
Σε ομιλία του που παρατίθεται στο βίντεο που ακολουθεί, προτείνει κάτι πολύ ορθολογιστικό, το οποίο  αν είχε εφαρμοσθεί, η υπόθεση δεν θα είχε οδηγηθεί στα άκρα, όπως έγινε με την αδικαιολόγητη κυβερνητική απόφαση περί το κλείσιμο της ΕΡΤ. 
  
http://www.youtube.com/watch?v=-Sx1nOsezU0

Είναι αξιοθαύμαστη η αντοχή της δικαιοσύνης.
Αυτό συμπεραίνει κανείς με το γεγονός ότι μετά από το άγριο κυνηγητό που έχει υποστεί το γένος της ΕΡΤ, παραμένει εν ζωή σημαντικό τμήμα αυτής και εξακολουθεί να λειτουργεί... 
http://www.ertopen.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου