Αναγνώστες

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΕΤ3 - Δυνατό σάλπισμα έγερσης, όσων Ελλήνων πολιτών παραμένουν ακόμη σε ύπνωση.





Εδώ χτυπάει δυνατά η καρδιά  κι ακούγεται ακόμα, η  φωνή  του αγανακτισμένου  από την κατάφωρη αδικία Έλληνα.
Δεν άντεξα πολύ, να παραμείνω στην νιρβάνα της φιλοσοφίας, ακούγοντας την ΕΤ3, το τελευταίο προπύργιο της Δημοκρατίας.
Σε μια χώρα που γέννησε, αυτή την μοναδική ιδέα της Δημοκρατίας.
Μεγάλο μέρος του λαού, αυτή την στιγμή βρίσκεται σε βαθιά νάρκωση, όπως  πριν  από μια επικίνδυνη επέμβαση.
Έτσι σκέφτηκα να ξαναμπώ προσωρινά στον χορό, γιατί σαν  πραγματικό χορό βλέπω, όλη αυτήν την απελπισμένη μάχη για την Δημοκρατία.
Ένα χορό όμως , που πρέπει να μπουν μέσα, αργά ή γρήγορα όλοι οι Ελληνες, κι αγκαλιασμένοι  να χορέψουν στον ίδιο  σκοπό.
Έτσι όλοι μαζί ξένοιαστα να επαναφέρουμε την ομαλότητα στην χώρα μας, άφοβα με αυταπάρνηση για την κατάκτηση του δικαίου, για το ψωμί των παιδιών μας, για τα τιμημένα γηρατειά, για την ειρήνη, την χαρά, για να επανέλθει το χαμένο χαμόγελο στα χείλη αυτού του πολύπαθου λαού.
Η ιστορία της Ελλάδος είναι ένας διαρκής πόλεμος για ανάδειξη της Δημοκρατίας.
Αυτό θυμάμαι από τα παιδικά μου  ακόμα χρόνια, ένα διαρκές ανεβοκατέβασμα μεταξύ δικτατορίας και Δημοκρατίας, πολέμου και ειρήνης.  
                              Θεσσαλονίκη.
Mια πόλη με πλούσια ιστορία στα νεώτερα χρόνια, αλλά και παλαιότερα έχει γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία της Ελλάδος
Ο λαός της βορείου Ελλάδος δύσκολα υποτάσσεται.
Η ΕΤ3. Ο TV σταθμός της ΕΡΤ στην Θεσσαλονίκη, αυτή την στιγμή εκπέμπει αληθινή ποιότητα με επαναστατικό χαρακτήρα.
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από άκρου εις άκρον της Ελλάδος.
Δρα σαν ένα διαρκές ξυπνητήρι όλου του Ελληνικού λαού.
Ένα ηχηρό σάλπισμα στα αυτιά των εύπιστων κοιμισμένων πολιτών, από την φούσκα με το όνομα  "suxess story" του Κου Σαμαρά.
Αυτή την φούσκα που έχει ραγίσει ανεπανόρθωτα και είναι έτοιμη να γίνει χίλια κομμάτια, αν δεν έχει ήδη γίνει.
Αναρωτιέμαι αλήθεια.   
Όλοι οι βουλευτές  της Ν.Δ  και  ΠΑΣΟΚ, ψηφίζουν συνειδητά, , τα νομοσχέδια, που τους παρουσιάζει ο περίφημος Κος Στουρνάρας?
Υποθέτω ότι, δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν ή έχουν τυφλή εμπιστοσύνη στον υπουργό, για την αναγκαιότητα του νόμου, αφού μερικοί υπογράφουν στα τυφλά, έτσι χωρίς καν να τα διαβάσουν,  ή φοβούνται μη χάσουν την θεσούλα τους. 
Το πιο πιθανόν είναι, απλά να υποτάσσονται πειθήνια στην προσωπική τους ανάγκη, βάζοντας στην πάντα τις ανάγκες του Ελληνικού λαού.
Κάθε εχέφρων άνθρωπος θα τους έλεγε:
Γίνετε αυτή την φορά αληθινοί αντιπρόσωποι του λαού, που σας έχει στείλει στο κοινοβούλιο, για να υποστηρίζετε το δίκιο του και το συμφέρον αυτής της χώρας που λέγεται Ελλάς.
Σεβαστείτε επιτέλους  την πανάρχαια ιστορία της, επαναφέρετε μέρος έστω από τα Ομηρικά ήθη, αν θέλετε να διατηρήσετε τον τιμημένο τίτλο του Έλληνα.
Μην συμπεριφέρεστε τόσο υποτακτικά δεν είναι στην φύση του Έλληνα κάτι τέτοιο.
Υπήρξαν ωστόσο εποχές που κάποιοι Έλληνες που δεν ξέρω αν έπρεπε να φέρουν ακόμα  αυτόν τον τίτλο, που υποχώρησαν στο προσωπικό τους συμφέρον και πούλησαν την Ελλάδα, σαν εφιάλτες και σαν δωσίλογοι.
Δεν μπορώ να πιστέψω όμως ότι, μέσα στους 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης, δεν θα έχουν μείνει ακόμα κάποιοι ελεύθεροι, ανεξάρτητοι Έλληνες,  αρκετά περήφανοι για να υπακούν σε ξένες προσταγές και συμφέροντα.
Ένα λουτρό εξαγνισμού για να επανέλθουν οι ηθικές αξίες, χρειάζεται μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα.
Αφού πριν αποδοθεί δικαιοσύνη με παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, ακούστε για λίγο τον πεινασμένο τον άστεγο τον καταπιεσμένο από τα φορολογικά βάρη, που επέβαλε αυτή η ανάλγητη κυβέρνηση.
Μην επαναπαύεστε  στη χλιδή, που  Ελληνικός λαός σας παρέχει, βουτηγμένος  μέχρι τον λαιμό στην φτώχεια και την δυστυχία.
Κατεβείτε από τους βουλευτικούς θώκους και σταθείτε με αγάπη δίπλα  στον απλό λαό.
Ίσως τότε να ανατείλει ένας άλλος ήλιος πάνω από την Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Στην συνέντευξη που ακολουθεί μιλάει ο Κος Τσίπρας, ένας νέος πολιτικός  με διαύγεια και σαφείς ιδέες, σύνεση  και ήθος, που θα έπρεπε να έχουν όλοι ανεξαιρέτως  οι βουλευτές της συμπολίτευσης, αλλά και των λοιπών κομμάτων. 
Αυτές και παρόμοιες ιδέες αληθινού πατριωτισμού, έπρεπε να διέπουν  τους βουλευτές,  όλων των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων.
Τότε ίσως  να λειτουργούσε  πιο ορθολογικά αυτή η Βουλή, ώστε  μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο,  να παρήγε έργο ουσιαστικό για την πατρίδα  και όχι να δίνει την εικόνα ενός  πεδίου εξοντωτικών μαχών μεταξύ των βουλευτών των διαφόρων κομμάτων.  
Ακούστε  μέχρι τέλους αυτήν την συνέντευξη και τα συμπεράσματα δικά σας.


Τέλος θα ήθελα ταπεινά, να δώσω μια συμβουλή  στους συμπατριώτες μου Έλληνες.
Όταν θα έχετε φλομώσει από τις ατέλειωτες διαφημίσεις των ιδιωτικών καναλιών και αναζητάτε λίγη ποιότητα, πηγαίνετε στον υπολογιστή σας, βάλτε το βελάκι εδώ:   
Καλή ακρόαση!