Αναγνώστες

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Μη σταματάς! Μη φοβηθείς! Θα τους νικήσεις!






-Μη Σταματάς!
Δεν είσαι μόνος, 
μαζί σου αγωνίζεται το μέγα μέρος του  λαού. 
Στο πλευρό σου επιχειρεί, 
να ανακτήσει το χαμένο έδαφος  
η ίδια η Δημοκρατία!
-Μη Φοβηθείς!
Ο φόβος ξεχωρίζει  τους δηλούς, 
αυτούς που η ζωή τους θεωρεί ακόμα χώμα, 
τους προσπερνά με κατανόηση.
Η ζωή  συμπορεύεται μ' αληθινούς αγωνιστές, 
αυτούς που επιμένουν, 
να πιστεύουν στον δίκαιο αγώνα, 
που έχουν ιδανικά και όραμα, 
αυτούς που αγωνίζονται για αληθινή  ποιότητα, 
στο πνεύμα της Δημοκρατίας! 
-Θα τους νικήσεις!
Και τελικά θα τους νικήσεις, 
είναι γραφτό ιστορικά, να τους νικήσεις!

Εδώ εκπέμπει η αγωνίστρια ΕΡΤ.
http://www.ertopen.com/

Κρίσεις και απόψεις του γράφοντος
Οι θεοί της Ελλάδος έχουν καταδικάσει προ πολλού αυτήν την κυβέρνηση της υποταγής, της ασύδοτης διαρκούς ψευτιάς, βίας και παρανομίας, κάτω από την μεταμφίεση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Οι ίδιοι Θεοί θαυμάζουν την  αντοχή, το σθένος και την εμμονή  των ανθρώπων  της ΕΡΤ,  στον ιερό σκοπό του αγώνα, για το δίκαιο και την Δημοκρατία.
Η τετράμηνη και πλέον παραμονή στις επάλξεις τους έχει χαλυβδώσει, τους έχει εφοδιάσει με μια πρωτόγνωρη λογική, εφράδια και ακρίβεια λόγου.
Με σεβασμό στον χειρισμό των ανθρώπων, στις διάφορες εκπομπές, που τους τιμά και τους ανεβάζει στο επίπεδο των αξιών της Πολιτείας του Πλάτωνα.
Η ενότητα που διακρίνει το σύνολο των ανθρώπων της ΕΡΤ λόγω του κοινού αγώνα,  είναι κάτι σπάνιο και πρωτόγνωρο συνάμα, για την Ελληνική κοινωνία του σήμερα.
Όπως χαρακτηριστικά είπε η μια εκφωνήτρια της ΕΡΤ. 

«Συναντιόμαστε  εδώ για χρόνια ολόκληρα, όμως τώρα γνωρίσαμε ο ένας τον άλλον».

Εύχομαι εν τέλει αυτός ο αγώνας να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για μιαν αληθινή ποιότητα ανθρώπων στην κοινωνία, ανθρώπους που να κατανοούν ο ένας τον άλλον να συνεργάζονται και πάνω απ’ όλα να αγαπούν ο ένας τον άλλον.
Όταν θα έχουν τελειώσει όλα με καταξίωση των αγώνων  και θα έχει αποκατασταθεί η νομιμότητα, η υπόθεση  της ΕΡΤ θα αποτελεί πράγματι σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενεές, για νέους ορίζοντες, νέες ιδέες και εξέλιξη των κοινωνιών στην ιστορία.
Αν παρ’ όλα αυτά επιμείνει η κυβέρνηση στην παράλογη θέση της να κλείσει την ΕΡΤ και το κάνει κυρίως λόγω δειλίας για να δείξει ότι δεν φοβάται τις συνέπειες και για να εξασφαλίσει την ανοχή και την διαχείριση του λαού στο μέλλον, λόγω επίδειξης δύναμης, φορτώνοντας τον επί πλέον,  με πλήθος άδικων συνεπειών των πράξεών της.
Μια τέτοια εκδοχή μπορεί να εξωθήσει τα πράγματα στα άκρα, να υπερβαθεί το όριο θραύσης και να σπάσει το σκοινί, απ' το πολύ τέντωμα, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Υποθέτω  ότι μια τέτοια ενέργεια, θα προκαλέσει αληθινή επανάσταση και τότε θα νοιώσει  η κυβέρνηση από την καλή, την δύναμη και την οργή του λαού.
Προσωπικά θα χάσω, το τρίτο πρόγραμμα,  την πληρότητα και την ανεξαρτησία του δελτίου ειδήσεων, τις ποιοτικές πάσης φύσεως εκπομπές και αντί όλων αυτών να τρώω στην μάπα την πλύση εγκεφάλου με τις διαφημίσεις των ιδιωτικών καναλιών, όταν ανοίγω την τηλεόραση και μάλιστα σε εποχή κρίσης.
Ακόμα και αν υπάρχει κάποια εκπομπή ποιότητος ή αξιόλογη ταινία και στις δυο περιπτώσεις, αυτές οι εκπομπές πνίγονται μέσα στο τσουνάμι των διαφημίσεων, αυτή είναι η πολιτική των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα. 
Δεν χρειαζόμαστε επίθεση από αέρος με ραντίσματα, οι διαφημίσεις, τα τούρκικα syrials και όλες οι σαπουνόπερες, το ίδιο αποτέλεσμα επιτυγχάνουν, μαλάκυνση του εγκεφάλου και αδρανοποίηση του ατόμου.  
Είμαι συναισθηματικά άσχημα φορτισμένος, με την αδικία για την ΕΡΤ, ιδίως με κάποιους εκ των κυβερνώντων , όπως και με σωρεία άλλων ενεργειών αυτής της κυβέρνησης και δεν είμαι ο μόνος, σχεδόν όλος πληθυσμός της Ελλάδος, αισθάνεται παρόμοια.
Στο παρακάτω όμως φαίνεται η δικαίωση του αγώνα και η σύσσωμη συμμετοχή  του λαού στην χαρά των εργαζομένων.





Ας ξυπνήσουν επί τέλους οι εκάστοτε κυβερνώντες, εγκαταλείποντας τις καρέκλες τους και την βολή τους. 
Ας σταματήσουν να είναι υπηρέτες ξένων συμφερόντων και ας σκύψουν επάνω στα πραγματικά προβλήματα  αυτού του λαού, που τους εκλέγει για να τον υπηρετούν.
Φαντάζομαι να νιώσουν τότε την ψυχολογία του καλύτερα  πριν να είναι πολύ αργά.