Αναγνώστες

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΕΡΤ=Αντίσταση στην Παρανομία!

Η ΕΡΤ είναι εδώ και εκπέμπει ζωντανά από εδώ.

http://www.ertopen.com/

Θεωρείται άκρως προσβλητικό για έναν λαό σαν τον Ελληνικό, που έχει γράψει χρυσές σελίδες ηρωισμού στην ιστορία διαχρονικά, να επιτρέπει σε μια χούφτα πουλημένων δοσίλογων να συμπεριφέρονται κατά αυτόν τον τρόπο, στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία.
Να όμως που μια ΕΡΤ, μια θράκα ελεύθερων συνειδητοποιημένων Ελλήνων, σηκώνει κεφάλι και καλεί όλους τους Έλληνες να συμπαραταχθούν στον αγώνα της.
Ενάντια  στην αφόρητα και συνεχιζόμενη παρανομία της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, υποτιμώντας την νοημοσύνη του λαού, που τον εμπαίζουν ασύστολα, πουλώντας του «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».
Φαίνεται τους  έχει τυφλώσει η εξουσία και δεν κατεβαίνουν στην στάθμη του απλού λαού, να αντιληφθούν την αγανάκτησή του και την φτώχεια του.
Ενώ εκείνοι απολαμβάνουν πλούσιες αμοιβές, που ο φτωχός Ελληνικός λαός, υποχρεωμένος από το σύνταγμα της Ελλάδας, τους παρέχει μέσα στην φτώχεια και την δυστυχία του. 
Απολύουν ή βάζουν  στον προθάλαμο της απόλυσης με τον τίτλο "κινητικότητα" χιλιάδες υπαλλήλους, ενώ αφήνουν στην ακινησία τους άλλους, που με απροκάλυπτο θράσος βουλευτές, δεν πατάνε ποτέ στο κοινοβούλιο.  Τρανταχτό παράδειγμα ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου όστις περιφέρεται ανά την υφήλιο και δίνει διαλέξεις ενώ ο λαός πίσω του πεινάει.

Νομίζουν οι αρμόδιοι, ότι αυτά τα χάφτει και τα συγχωρεί ο Ελληνικός λαός?  

Μπορεί όμως και να συμβαίνει αυτό που απεύχομαι ήτοι:
 Οι πράξεις της κυβέρνησης να είναι απολύτως συνειδητές και πληρωμένες από  ξένα συμφέροντα, οπότε επαληθεύεται ο βαρύς κατοχικός χαρακτηρισμός «δωσίλογοι» για την σημερινή εποχή, που αναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου.

Τέτοιοι ιθύνοντες είναι βάρος για τον λαό, δεν του παρέχουν καμία υπηρεσία, δεν φροντίζουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες του, για υγεία, παιδεία, ψωμί και ελευθερία,  ούτε την χώρα προφυλάσσουν από εξωτερικούς κινδύνους, αντίθετα μάλλον φροντίζουν  για το ξεπούλημα της σε ξένα συμφέροντα.

ΤΈΤΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΉΤΕΣ ΕΊΝΑΙ  ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΚΑΙ ΠΡΈΠΕΙ ΑΡΓΆ Η ΓΡΉΓΟΡΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΌΠΟΥ ΠΟΥ  ΓΈΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ.

Σας καταλάβαμε !!! 
Ήρθε ο καιρός να σταματήσει η κοροϊδία.

 Άντε στο καλό σας,  με το καλό, πριν αυτός ο λαός αποφασίσει να πάρει την τύχη  στα χέρια του.



 Αξιοθαύμαστοι οι 2560 «απολυμένοι» υπάλληλοι της ΕΡΤ γιατί έχουν κουράγιο και σθένος να παραμένουν στις επάλξεις χωρίς αμοιβές και να παράγουν προγράμματα που δεν είχε ποτέ μέχρι τώρα δημιουργήσει η ΕΡΤ, ούτε είχε γνωρίσει ποτέ ο Ελληνικός λαός.
Διευκρινίζω όμως κατά την άποψή μου πάντα ότι, τα προγράμματα της ΕΡΤ σε σχέση με τα άλλα των ιδιωτικών καναλιών  σαφώς υπερτερούσαν και πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ. 
Τα κανάλια της ΕΡΤ ήταν, προ του πραξικοπηματικού κλεισίματος αρκούντως ποιοτικά, καμία σχέση έχοντα με τα ιδιωτικά τοιαύτα, τα οποία λόγω  εμπορικής φύσης των, είχαν και έχουν σαφώς κατεβασμένη ποιότητα.
 Για παράδειγμα αρκετά συχνά φθάνουν στο σημείο, να διαθέτουν  ίσον χρόνο διαφημίσεων, με τον χρόνο του εκπεμπόμενου προγράμματος.
Η θεαματικότητα της ΕΡΤ αυτή την στιγμή, μέσω του διαδικτύου σπάει ρεκόρ φτάνοντας και τον πρωτοφανή αριθμό 65%, με απήχηση παγκοσμίως.
Προσωπικά περιμένω την επαναλειτουργία του Τρίτου προγράμματος της Ελληνικής ραδιοφωνίας, ήταν το μόνο που μπορούσα να ακούω και να δουλεύω συγχρόνως.
Τα μάτια του απόδημου Ελληνισμού ανά τον κόσμο, αλλά και των πνευματικών ανθρώπων παγκοσμίως, είναι στραμμένα στην ΕΡΤ και στην Ελλάδα, περιμένοντας να πρυτανεύει επί τέλους η δικαιοσύνη.
 Αλλά οι εδώ κυβερνήτες, αλλού τυρβάζουν και  «πλέουν σε πελάγη ευτυχίας», νομίζοντας ότι ο Ελληνικός λαός, στο σύνολο του εγκρίνει την εφαρμοζόμενη πολιτική τους.



Αφορμής δοθείσης από το ανωτέρω Βίντεο και σχετικά με την  ψευδή διάδοση ότι γίνεται λεηλασία της περιουσίας της ΕΡΤ, δηλώνω ότι εγώ ο ίδιος ως επισκέπτης του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, ζήτησα να επισκεφθώ το Studio του Τρίτου προγράμματος, για μια ενημέρωση.
Η απάντηση από την ασφάλεια του κτιρίου ήταν, μάλιστα αλλά θα πρέπει να σας συνοδεύσει υπάλληλος της ασφαλείας του Ραδιομεγάρου, αφού μας αφήσετε και την ταυτότητά σας. 
 Ατυχία μου ήταν ότι είχα φύγει από το σπίτι χωρίς ταυτότητα. 
Η απάντηση του αρμόδιου προϊστάμενου της ασφάλειας ήταν: 
Ότι στην περίπτωσή  σας  απαγορεύεται  η  είσοδος στις εγκαταστάσεις του κτιρίου
Η προσπάθεια μου να αποδείξω την ταυτότητά μου με άλλους τρόπους, όπως κάρτα κατοίκου του Δήμου, κάρτα με τον ΑΜΚΑ ή πιστωτική κάρτα,  έπεσε στο κενό.

Σήμερα το μεσημέρι 21/7/2013, γυρίζοντας από την θάλασσα άνοιξα το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο και έπιασα ΕΡΑ Πάτρας.
Δεν έπιασα, ήθελα να πω ότι, εδώ που βρίσκομαι στα πάτρια εδάφη, το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου, αλλά και του σπιτιού, έχει κολλήσει η βελόνα στην ΕΡΑ Πάτρας.
Άκουγα συνέντευξη του Δημήτρη Καζάκη σε όλη την διαδρομή από την Ιτέα μέχρι το Χρισσό.
Αλλά και όταν φτάσαμε,  κάθισα στο αυτοκίνητο αρκετή ώρα και άκουγα με ενδιαφέρον την εκπομπή,  γιατί ο δημοσιογράφος έβγαζε ακροατές, από όλη την Στερεά Ελλάδα και υπέβαλαν ερωτήματα καίρια στον Κο Καζάκη.
Το ωραίο ήταν ότι είχε για όλους πιστικιές απαντήσεις.
Δύο στοιχεία μου έκαναν εντύπωση από την όλη συνέντευξη:
1)    Πρώτον και κυριότερο, ότι  αυτός ο άνθρωπος είναι πολύ ενήμερος για τα οικονομικά της  χώρας και έχει ρεαλιστικές αλλά αρκετά τολμηρές λύσεις για να βγει η χώρα από την τρύπα της ύφεσης.
2)    Μπορούσε να απλοποιήσει τις απαντήσεις του προς τους  ακροατές, έτσι ώστε να γίνονται κατανοητές από αυτούς, ακόμη και αν δεν είχαν ιδέα  περί τα οικονομικά θέματα της χώρας.
 Αυτό μου θύμισε τον αείμνηστο καθηγητή μας Κο Καίσαρα Αλεξόπουλο στο πανεπιστήμιο, που μας έλεγε:
Το δυσκολότερο πράγμα με τους τύπους της Φυσικής δεν είναι ο τρόπος απόδειξής των, αλλά η ποιοτική ερμηνεία των Φυσικών νόμων που ενσωματώνουν.
Αυτό λοιπόν πέτυχε ο Κος Καζάκης, τηρουμένων πάντοτε των αναλογιών και ως εκ τούτου το εκτίμησα δεόντως.
Η ΕΡΤ λοιπόν εξακολουθεί να μεταδίδει ποιοτικά τηλεοπτικά προγράμματα από το ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, παρ’ όλη την ψήφιση του σχετικού νόμου έκτρωμα περί τον νέο φορέα, με την επωνυμία ΝΕΡΙ Τ και όχι μόνο, αλλά και από τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος από τα κατά τόπους ραδιόφωνα τα οποία εξακολουθούν να εκπέμπουν πραγματική ποιότητα.
Εκτιμώ ιδιαίτερα το ραδιόφωνο της ΕΡΑ Πάτρας και το κατατάσσω στην πρώτη γραμμή αγωνιστικότητας κατά της παρανομίας και υπέρ της Δημοκρατίας.

Σημείωση προσωπική, 
(Φιλοσοφικού χαρακτήρα)
Εκτός των άμεσων κερδών και του ενθουσιασμού, που παρέχει στην ύπαρξη το ΕΊΝΑΙ  κατά την διεξαγωγή  ενός αγώνα, που εμπνέεται  από  ιδανικά.
H ζωντάνια που αισθάνεται ο αγωνιζόμενος να διατρέχει και το τελευταίο μόριο της ύπαρξής του, είναι κάτι ξεχωριστό. 
Η αλήθεια  είναι ότι, οι πιο ιερές στιγμές που μπορεί να ζήσει μια ύπαρξη, είναι εκείνες  που εμπνέονται από ανώτερα  ιδανικά.
Υποθέστε τώρα,  σαν ένα πιθανό σενάριο, ότι ο αγώνας  αυτός που έχετε εμπλακεί, στέφεται από επιτυχία.
Μπορείτε να αναλογιστείτε το μέγεθος της ηθικής ικανοποίησης που θα συνοδεύει μια τέτοια έκβαση προσπάθειας?
Όμως και στην περίπτωση αποτυχίας, έχεις την ικανοποίηση ότι αγωνίστηκες.
Σημειωτέον δε ότι, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, δεδομένου ότι  η δαπάνηθείσα ενέργεια αποθηκεύεται, για να χρησιμοποιηθεί εν καιρώ καταλλήλως. 
Εδώ θα αναφέρω και μια άλλη παροχή του ΕΊΝΑΙ προς την ύπαρξη, που είναι εξίσου σπουδαία. 
Όταν ένας αγώνας βασίζεται σε συγκεκριμένα ιδανικά, η ζωή σου  παρέχει επί πλέον δυνατότητες,  νιώθεις να κυλάει μέσα σου άφθονη γεμάτη ορμή και  είναι το ίδιο φαινόμενο που οδήγησε στην επιτυχία την επανάσταση του 1821, ενάντια στην Τουρκοκρατία.
Σε τέτοιες περιπτώσεις η ζωή σε έχει επιλέξει σαν τον εκλεκτό της, σου παρέχει απόλυτη ελευθερία κινήσεων, με απόλυτη εμπιστοσύνη σαν να δρούσε η ίδια.
Έχω δει αντάρτες αγωνιστές εναντίον  των Γερμανών, να εκπέμπουν ένα απόκοσμο φως ζωής, γιατί η ζωή τους είχε αναθέσει, την απελευθέρωση της χώρας που γέννησε την δημοκρατία, από τους αδυσώπητους φασίστες του Χίτλερ  
Είναι η φύση του ανθρώπου τέτοια, που όταν ριχτεί σε έναν δίκαιο αγώνα στον οποίο ξοδεύει κάποια  ενέργεια, η ίδια η ΜΗΤΈΡΑ ΦΎΣΗ ανοίγει τους κρουνούς και σαν συγκοινωνούντα δοχεία, όση ενέργεια ξοδεύεις,  σου την  αναπληρώνει από την άλλη μεριά με αφθονία. 
Ο λόγος είναι γιατί η Φύση δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει το έργο της στον κόσμο και ζητάει συνεχώς αριστοποίηση.
Αυτό το έργο της αριστοποίησης των όντων στην εκδήλωση, το έχει αναθέσει στον άνθρωπο. 
Τώρα ας δούμε τι μπορεί να συμβεί στην αντίθετη περίπτωση.
Στην περίπτωση δηλαδή της αδιαφορίας για τα τεκταινόμενα στην εκδήλωση ή και των εμποδίων, που μπορεί να προβάλουν κάποια όντα στην εξέλιξη. 
Έτσι  ο Βίλχελμ Ράιχ μαθητής του Φρόιντ, στην μελέτη του για τα "Αίτια του Καρκίνου", απέδειξε ότι η συναισθηματική εγκατάλειψη στον άνθρωπο, όταν δηλαδή δεν τον ενδιαφέρει τίποτα πλέον στην ζωή, αυτή απαξίωση των ενδιαφερόντων για ζωή, καταλήγει με ασφάλεια στην ασθένεια του καρκίνου. 
Σημειωτέον ότι, ακόμη και  η αδιαφορία για την εξέλιξη δρα σαν μέγα εμπόδιο  για την συνέχιση της διαδικασίας.
Αν συγκρίνει κανείς τις δυο αυτές καταστάσεις, σε σχέση πάντα με το φαινόμενο της ζωής, θα διαπιστώσει την δικαιοσύνη με την οποία  συμπεριφέρεται σε μας η Φύση,  τα πλέον αγαπημένα δημιουργήματά της.
 Από μας  τα πλέον εξελιγμένα δημιουργήματά της,  περιμένει την επίτευξη της αυτοσυνειδητοποιήσής της,  σαν ανταπόδοση του δώρου της ζωής που μας χάρισε.
Η ζωή είναι ένα δώρο, ελεύθερης δημιουργίας και χαράς, που μας χάρισε η Φύση και συνεπάγεται μετά από ατομική προσπάθεια,  την ανακάλυψη της εσωτερικής ζωής, που είναι  και η  πηγή της αληθινής ευτυχίας 

Μην διστάζετε  λοιπόν και προ πάντων μη φοβάστε να εμπλακείτε σ' αυτόν τον  αγώνα υπέρ της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.  

Η Ζωή είναι με το μέρος των αγωνιστών, τους  νωθρούς τους θεωρεί χώμα και τους προσπερνάει.