Αναγνώστες

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Σωστή Φιλοσοφία Προγράμματος - ΕΡΤ=ΠΟΙΌΤΗΤΑ !

Εδώ η ελεύθερη - αγωνιζόμενη ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ όλων των Ελλήνων

http://www.ertopen.com/

Η ΕΡΤ αυτή την στιγμή στα προγράμματα που εκπέμπει κυριαρχούν δυο στοιχεία:
1) Σωστή και αντικειμενική ενημέρωση ως προς τα δελτία ειδήσεων και πλήρεις ενημερωτικές εκπομπές ιστορικού,  αλλά και μορφωτικού περιεχομένου γενικότερα.
2) Τήρηση στάσεως νομιμότητος, σε αντίθεση με τους κυβερνώντες, με παράλληλη και αυξανόμενη μαχητικότητα, παρά την μακρά διάρκεια του αγώνα.
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ κάνουν σωστή επιλογή των προηγηθέντων του κλεισίματος γεγονότων αλλά και μετά.
Έτσι  ώστε η προβολή τους να αναδεικνύει  το μέγεθος της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, ενώ ξεσκεπάζει  συγχρόνως τις παρανομίες  της κυβέρνησης, σε όλο τους το μεγαλείο.
Απομένει σε μας τους απλούς πολίτες να σταθούμε στο πλευρό των παρανόμως απολυμένων-εργαζομένων της ΕΡΤ.
 Έτσι ώστε σαν μια γροθιά να χτυπήσουμε κατάστηθα την παρανομία στην καρδιά, εκεί που γεννιέται για, να σταματήσει μια και έξω, να παράγει ανάλογα φαινόμενα.
Πιστεύω απόλυτα ότι η ΕΡΤ θα είναι η αρχή του τέλους, κάθε αντισυνταγματικής-αντιδημοκρατικής- δικτατορικής και παράνομης δράσης αυτής της κυβέρνησης.
Σκέπτομαι και πονάω για τους υπαλλήλους της ΕΡΤ, που επί ένα συνεχή και πλέον μήνα τώρα, χωρίς αποδοχές, αγωνίζονται για μας, για το ψωμί τους, για την Δημοκρατία.
Κάποιες προτάσεις που ακούστηκαν σε παλαιότερες συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, καθώς και σχετικές αναφορές που έγιναν από τον Γιώργο Φιλιπάκη, απολυμένο δημοσιογράφο του Άλτερ, στο Βίντεο που ακολουθεί, θα ήταν μια ενδυνάμωση των αγωνιζόμενων ανθρώπων, θα ένοιωθαν ότι ένα μέρος του λαού, κατανοεί την αξία του αγώνα τους και τους συμπαραστέκεται.
Προτείνω ακόμα σε όσους συμβάλλουν ως αλληλέγγυοι έχοντας δικά τους ταξικά αιτήματα.
Να επικεντρωθούν στην γενική παρανομο και αντιδημοκρατική συμπεριφορά των κυβερνώντων, με πνεύμα ενότητας με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, να αγωνιστούν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
 Όταν δε διορθωθεί η κατάσταση  και επανέλθει η νομιμότητα, όλα τα άλλα θα προκύψουν αυτόματα, μέσα σε μια ατμόσφαιρα νομιμότητας, αμοιβαίας κατανόησης και δημοκρατικής συνεργασίας.
Στο παρακάτω Βίντεο σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αναπτύσσονται ωραίες ιδέες και επιχειρήματα, αλλά δεν προτείνεται καμιά πρακτική λύση.
Το παραθέτω για να αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος πολίτης, όσο γίνεται πληρέστερη αλλά και  σφαιρική άποψη για το ζήτημα της ΕΡΤ.

http://www.youtube.com/watch?v=fJevZMr4rsc

Με την  επιτυχία του αγώνα της ΕΡΤ, φαντάζομαι ότι θα ξεκινήσει ένα ντόμινο εξελίξεων, κατ' αρχήν στο εσωτερικό της Ελλάδος, που θα παρασύρει όλο τον Ευρωπαϊκό  νότο και  τελικά θα συστράτευση, λόγω του δίκαιου του αγώνα, ολόκληρους  λαούς στην Ευρώπη,ώστε  να συνειδητοποιήσουν επί τέλους  που μας πηγαίνει το ολέθριο σύστημα της παγκοσμιοποίησης.
Ο ιστορικός του μέλλοντος όταν θα αναφέρεται στην ΕΡΤ, θα μιλάει για ένα σύμβολο Δημοκρατικών αγώνων, ένα σύμβολο αντίστασης για την κοινωνική δικαιοσύνη και νομιμότητα.

Ψάχνοντας μέσα στα αρχεία του You tube ευτυχώς που υπάρχει κι αυτό έπεσα πάνω σε ένα απόσπασμα που εμφανίζει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στην τελευταία της συναυλία.

http://www.youtube.com/watch?v=aUmubmoEjHo


Ατμόσφαιρα άκρως φορτισμένη, από την συγκίνηση του παριστάμενου πλήθους ανθρώπων που σαν μια ψυχή, όπως  η αλήθεια επιβάλει.
Ότι όλοι είμαστε ένα.
Στο τέλος της συναυλίας επί δέκα σχεδόν λεπτά δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν.
Αυτό σημαίνει ένωση, όλες οι καρδιές ηχούσαν στον ίδιο ρυθμό.  
Τα μέλη της Ορχήστρας εξίσου συγκινημένα.
 Χαρακτηριστική εικόνα μιας καλλιτέχνιδας του βιολιού, που σε κάποια στιγμή μη μπορώντας πλέον να συγκρατήσει τα δάκρυά της, σταματάει να παίζει για λίγο, ακουμπώντας το βιολί στα γόνατά της. 
Δεν ξέρω αν κλαίνε τα βιολιά, αλλά το συγκεκριμένο έκλαψε μαζί της εκείνη την βραδιά, μη μπορώντας να αντισταθεί στην  συγκίνηση της  στιγμής.
Τόσα χρόνια δεμένο μαζί της, γνώριζε  τα πάντα για τον συναισθηματικό της κόσμο.