Αναγνώστες

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η επάνοδος στις κάλπες είθε να είναι η τελευταία.


(Από δημοσίευμα της εφημερίδας Ligeration σε άρθρο της για την Ελλάδα.)


Οι εκλογές της 6 ης Μαϊού είναι πια παρελθόν, οι πολιτικοί αρχηγοί  μας οδηγούν πάλι στις κάλπες.
Τώρα όμως δεν σηκώνει άλλα παιχνίδια, πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση για την χώρα, ακόμα και αν δεν πλειοψηφήσει ένα κώμα, εθνική ανάγκη επιβάλλει να σχηματιστεί κυβέρνηση οικουμενική ή εθνικής ενότητας, όπως αποκαλείται,  
Δεδομένης μάλιστα της ασυνεννοησίας που επεκράτησε  ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, που δεν κατάφεραν να σχηματίσουν βιώσιμη κυβέρνησηαφήνοντας την χώρα ακυβέρνητη. χρειάζεται αλλαγή τακτικής και σύνεση ώστε, από την νέα αυτή γιορτή της Δημοκρατίας, όπως αποκαλούνται οι εκλογές, να προκύψει αποτέλεσμα διαχειρίσιμο αυτή την φορά, από τους πολιτικούς αρχηγούς των κωμάτων,  προκειμένου να βγει η χώρα από το τέλμα..
  Επειδή πριν από κάθε προσπάθεια απαιτείται σχετική προθέρμανση και ξύπνημα των αισθήσεων ακόμη δε και άσκηση των  νοητικών  μας  λειτουργιών, που ονομάζονται, παρατήρηση και κρίση, προσθέτω παρακάτω ένα βίντεο με ένα μαγικό τρικ (κόλπο), για να καταλάβετε πόσο μοιάζει η πολιτική με την μαγεία και το ψέμα.
Αν βρεθεί η απάντηση θα σημαίνει ότι διακρίνετε σωστά, τι κρύβεται πίσω απ' τα λόγια των πολιτικών, έχετε δηλαδή την απαιτούμενη πολιτική ωριμότητα και τότε είναι βέβαιον ότι η ψήφος σας δεν θα πάει χαμένη και θα βοηθήσει την χώρα να βγει από το τέλμα. 
Αλλά και αν αποτύχετε να βρείτε την σωστή απάντηση στην μαγεία, λίγη σημασία έχει, εξάλλου ομολογώ πως ούτε εγώ την βρήκα, νομίζω όμως ότι έχω κάποια πολιτική ωριμότητά για να ψηφίσω σωστά, εύχομαι το ίδιο και για σας.
Όσο για την μαγεία. 
Έ! είναι στην σφαίρα της άκακης αμερόληπτης μαγείας, όχι σαν την μαγεία των πολιτικών που μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.