Αναγνώστες

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Το τέλος του φόβου


ΦΟΒΟΣ   ΚΑΙ  ΕΞΕΛΙΞΗ  ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ

Η ανάρτηση αυτή έχει την αφετηρία της, σε ορισμένα βίντεο όπου μιλάει ο ανωτέρω εικονιζόμενος οικονομολόγος Δ.Καζάκης, απ' αυτήν  ξεκίνησαν δηλαδή ορισμένες σκέψεις που εκτίθενται παρακάτω, για τον φόβο και τον ρόλο που παίζει στην ζωή του ανθρώπου και κατ'  επέκταση των κοινωνιών. 
Δεν έχω πολλά να προσθέσω ο καθ' ένας που θα ασχοληθεί  σχετικά, ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα  
Ο φόβος είναι απλά μια σκέψη, που προκαλεί το ανάλογο συναίσθημα, σε τέτοιες στιγμές όμως, που η πατρίδα κινδυνεύει,  μια τέτοια  σκέψη  αλλαγής και ξεβολέματος, έχει ασφαλώς κάποιο ρίσκο στην αρχή, αλλά όμως  νομίζω ότι, δεν πρέπει να διστάσει κανείς προκειμένου να σωθεί ένα έθνος, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αν είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξει επιτέλους η πολυπόθητη αλλαγή.
Εξ άλλου ας σκεφτούμε τι σημαίνει φόβος, μήπως έχει κάποια σχέση με το περίφημο εγώ?
Ποιος φοβάται στο κάτω κάτω της γραφής, η ύπαρξη ως γνωστόν μένει ατάραχη σαν την ήρεμη  λίμνη, φοβάται το εγώ λοιπόν, μήπως χάσει τα κεκτημένα, λες και είναι σίγουρο ότι θα τα έχει και αύριο. 
Ο απόστολος Παύλος αναδεικνύει και τονίζει τον ρόλο της αγάπης λέγοντας: 
"Ουκ έστι φόβος εν τη αγάπη αλλά η τελεία αγάπη έξω βάλει τον φόβον."      
Δεν υπάρχει φόβος όταν αγαπάς, δεν συμβιβάζονται αυτές οι δυο έννοιες.
  Ιδίως όταν  πρόκειται για την πατρίδα σου την Ελλάδα,
που είναι το ίδιο σου το σπίτι και αν το δεν αγαπάς, τότε που θα κατοικείς, δεν θα έχεις μέρος να μείνεις να ζήσεις με την οικογένειά σου, θα είσαι ένας άνθρωπος χωρίς πατρίδα.
Στο βίντεο που ακολουθεί εμφανίζεται ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης και αναλύει μια οικονομική θεωρία για την κατάσταση στην Ελλάδα που είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή.


Τα δυο βίντεο που ακολουθούν δίνουν ανάγλυφα  την εικόνα της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και τι πρέπει να ακολουθήσει για να βγει από το τέλμα.
Τα συμπεράσματα μπορεί να τα βγάλει ο αναγνώστης της ανάρτησης μόνος το.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου