Αναγνώστες

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΡΙΖΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ

Μνημόνιο και  Δίδυμοι πύργοι μήπως έχουν  κοινή προέλευση???                           
Δικαιολογείται άραγε αυτός ο τίτλος ή όχι, για τον λόγο αυτόν, ας αναζητήσουμε ομοιότητες και κοινά σημεία, αν υπάρχουν τέτοια. 
Πρώτον να εξετάσουμε κατά πόσον τα δυο γεγονότα έχουν κοινό κίνητρο και στόχο.
Οι δίδυμοι πύργοι προηγήθηκαν μιας επίθεσης στο Ιράκ με ανύπαρκτες, ψευδείς και φτιαχτές  περί τρομοκρατίας αιτίες.
Στόχος και πραγματικός  σκοπός ήταν  η  υποδούλωσή  του κράτους του Ιρακ, για να έχουν τον έλεγχο των πετρελαίων.
Το μνημόνιο επισύρει την τρομοκρατία για μια οικονομική κατάρευση της Ελλάδος.
Στην Ελλλάδα  η επιτυχία του ενχειρηματος επιφέρει τριπλό κέρδος.
 1) Ο ορυκτός  πλούτος που υπάρχει στο υπέδαφος της Ελληνικής γης,
 2) Η στρατηγικής σημασίας θέση της μέσα στα βαλκάνια και στον κόσμο γενικότερα.
 3)Ο Ήλιος της με την γαλάζια θάλασσα
Ήλιος και Θάλασσα δυο ισχηρά χαρτιά στην βιομηχανία του τουρισμού, μια άλλη πηγή πλούτου για τους επίδοξους εραστές.
4) Οι δημόσιες επιχειρήσεις Ο.Τ.Ε, ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ και ότι άλλο έχει δημόσιο χαρακτήρα και μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί.
Στη διαχείρηση των δυο λαών έπρεπε να υπάρξει διαφορετική μεθοδολογία, όπως υπέδειξαν οι εγκέφαλοι της CIA.  
Οι διαφορά στην μέθοδο είχε να κάνει με την διαφορετική  ψυχολογία και ιδιοσυγκρασία των δυο λαών.
Ο αμερικανικός λαός είναι πιο πολύ  αδιάφορος περί την πολιτική, ενδιαφέρεται κυρίως για το χρήμα, την καλοπέραση, την επίδειξη, τον καναπέ και την τηλεόραση, λίγο ενδιαφέρεται για τα κοινά, χρειαζόταν λοιπόν ένα γερό σοκ, ότι κιδυνεύει  απο την  τρομοκρατία.
Ε! αυτό το  πέτυχαν με την θυσία 3000 ανθρώπων  στην κατάρρευση των δίδυμων. πύργων.
Όσον αφορά τους φτωχούς αμερικανούς και δεν είναι λίγοι αυτοί, η πολιτεία τους παρέχει εν μέρει τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης.
Κυρίως την ενδιαφέρει ο μέσος αμερικανός.
Στην Ελλάδα αν εφήρμοζαν ανάλογη μέθοδο,  το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το αναμενόμενο, γιατί ο Ελληνικός λαός είναι πιο ξύπνιος και ενδιαφέρεται για την πολιτική.
Αυτό  είναι και το προσφιλές του θέμα συζήτησης,  στα καφενεία και στις διάφορες κοσμικές συγκεντρώσεις.
Συνεπώς η μέθοδος που έπρεπε να εφαρμοσθεί έπρεπε να έχει  προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε όταν εφαρμοσθεί με αργό αλλά σταθερό ρυθμό και να έχει την αναμενόμενη επιτυχία.
Ο σκοπός αυτή την φορά  ήταν να επέλθει μια μη αναμενόμενη οικονομική  κατάρευση της Ελλάδος, μέσα σε έναν δυτικό κόσμο που δεν ήταν και σε τόσο ανθηρή οικονομική κατάσταση.
Όταν βρίσκεσαι ναυαγός σε μια τρικυμισμένη θάλασσα, η μόνη σου πιθανή σωτηρία θα ήταν κάποιο δοκάρι απομεινάρι του ναβάγιου, να ποιαστείς εκεί για λίγο και να ελπίσεις πρός στιγμήν ότι θα σωθείς ή να το έχουν τοποθετήσει εκεί σκόπιμα απ'την αρχή, για να το βρείς και να αρπαχτείς απ'αυτό,μέσα στην απελπισία σου και την προσπάθεια να βρείς λύση για την σωτηρία σου.
Κάπως έτσι έγινε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εν συντομία ΔΝΤ. 
Αφού συνήθησαν λοιπόν τον λαό σε μια κατάσταση χλιδής και καλοπέρασης και στον άκρατο καταναλωτισμό, έτσι ώστε όταν θα έλθει η ώρα να στερηθεί απ' όλα αυτά, να τρομάξει μπροστά στην  επικείμενη χρεοκοπία και να υποταχθεί στην θέλησή τους, με άλλα λόγια να παραδωθεί άνευ όρων. 
Υπάρχει μια διαφορά εδώ βέβαια ότι στην περίπτωση των δίδυμων πύργων θυσιάστηκαν 3000 αμερικανοί πολίτες, συν τις απώλειες των στρατιωτών στον πόλεμο του Ιράκ και τις επακόλουθες οικονομικές συνέπειες , ενώ στην περίπτωση της Ελλάδος ένας ολόκληρος λαός οδηγείται στην θυσία και στην μετανάστευση και χάνεται η φιλοσοφία  και η ιστορία της Ελλάδος.
Αλλά αυτό λίγο ενδιαφέρει τους εγκεφάλους που κινούν τα νήματα, αυτούς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα, το οποίο αποδίδει σημαντικό κέρδος και στις δυο περιπτώσεις.
Όσον αφορά δε τις ανθρώπινες απώλειες αυτές αποτελούν ένα παράπλευρο κέρδος, που κι’ αυτό έχει συνυπολογισθεί από τα τσιράκια της C.I.A.
Αυτοί είναι υπάλληλοι  που καθοδηγούνται από τις ιδέες της παγκοσμιοποίησης.
Στην ιδέα της παγκοσμιοποίησης αναφέρεται και το βίντεο που ακολουθεί και ρίχνει αρκετό φως στην συγκεχυμένη άποψη, που έχει  ο πολύς κόσμος για το ζήτημα.
Είναι καλύτερα να ξέρεις την φύση του εχθρού και έτσι  θα βρείς τα μέσα να τον αποκρούσεις. 






Μιας παγκόσμιας ομοιόμορφης κοινωνίας δηλαδή , υποδουλωμένης σε μια ολιγαρχία του πλούτου αδιάφορης  συναισθηματικά και ηθικά νεκρής. 
Για να πετύχει τώρα το σχέδιο αυτό και στις δύο περιπτώσεις έπρεπε να έχουν επιλεγεί τα κατάλληλα πρόσωπα, που θα εφαρμόσουν τα σχέδια.
Στην περίπτωση της Αμερικής δεν ήταν δύσκολο η κυβέρνηση των ρεμπουπλικανών γερακιών  πάντα είχε... κάποια κατάλληλα πρόσωπα.
Στην δε περίπτωση της Ελλάδος το έδαφος, βρέθηκε ευτυχώς γι'αυτούς, πρόσφορο.
Ιστορικά ο Ελληνικός λαός παρουσιάζει μια εικόνα έντονων αντιθέσεων, απο το ένα μέρος τιμιότητα και  φιλοπατρία και απο το άλλο μέρος προδοσία και ξεπούλημα της πατρίδας και κάθε ιερού και οσίου.
Αυτό βέβαια είναι χαρακτηριστικό όλων ανεξεραίτως των λαών, όμως εδώ  στην Ελλάδα ο Φυσικός νόμος των αντιθέτων μέσα στην όλη εκδήλωση, είναι ιδιεταίρως εμφανής.
Έτσι αυτό που ξεχωρίζει  τον Ελληνικό λαό είναι ότι, υπάρχουν αυτά τα αντίθετα στοιχεία, τα οποία αμαυρώνουν την ουσία του λαού, οι γνωστοί από την ιστορία Εφιάλτες και Δοσίλογοι.
Οι οποίοι με το δέλεαρ του χρήματος ή άλλων ανταλλαγμάτων, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, πουλώντας ακόμα και το ίδιο τους το τομάρι.
Ή επίσης στρατολογούνται μέσα από τις τάξεις μιας γνωστής παγκόσμιας οργάνωσης, ονόματι
Bilderberg, στην οποία μάλιστα μετέχουν αρκετοί επιφανείς Έλληνες, κυρίως πολιτικοί αλλά και απο άλλους κοινωνικούς χώρους. με ιδέες συγκεχυμένες για τον πολύ κόσμο, αλλά πολύ συγκεκριμένες για τους ίδιους, κι ο έχων νουν νοείτο.   
Αλλά εδώ στην Ελλάδα των έντονων αντιθέσεων, όπου ο Φυσικός νόμος των αντιθέτων που διέπει ολόκληρη την δημιουργία, είναι περισσότερο εκδηλωμένος.
Σ’ αυτή την χώρα των Θεών που γέννησε την Δημοκρατία, δεν θα αντέξει πολύ το σκοτάδι, ευελπιστούμε ότι αργά ή γρήγορα  θα νικηθεί απ’ το φως.
Εξ άλλου ο μεγάλος ποιητής Ρίτσος, που έχει υμνήσει όσο κανένας άλλος την Ελλάδα, μας μιλάει με τον δικό του τρόπο για το Ελληνικό ήθος, που όταν ο Ρωμιός κοντεύει να εκπνεύσει και σχεδόν πνέει τα λίσθια, ξαφνικά, εκεί που κανείς δεν το περιμένει ζωντανεύει, και λέει έμμετρα:
Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις,
εκεί που πάει να σκύψει
με το σουγιά στο κόκαλο,
με το λουρί στο σβέρκο.
Νάτη πετιέται από ξαρχής
Κι’ αντριεύει και θεριεύει
Και καμακώνει το θεριό
Με το καμάκι του Ήλιου.


Όπου νάναι θα ξημερώσει μια νέα ημέρα.
Το ποίημα έχει μελοποιήσει, με την απαράμιλλη έμπνευση που τον διακρίνει σε όλα του τα έργα,  ο Μίκης Θεοδωράκης και το αποδίδει εύστοχα στο παρακάτω βίντεο. 



Εξ άλλου  έχει αποδείξει ήδη η ιστορία, πάντα  κάτι προηγείται μιας μεγάλης μεταβολής, ένας πόλεμος, ένα πολυτεχνείο κάτι που ανατρέπει το σκοτάδι και επικρατεί πάλι το φως.
Ξημερώνει μ’ άλλα λόγια μια νέα μέρα, όπως γίνεται σε όλη την εκδήλωση, μια διαρκής διαδοχή των αρχέτυπων δυνάμεων-στοιχείων, Φως-Σκότος, που αποτελούν το πρωταρχικό ζεύγος σε όλη την εκδήλωση.
Το ξύπνημα για τον άνθρωπο είναι κάπως οδυνηρό, δεν είναι και τόσο ευχάριστο, από την ζεστασιά και την θαλπωρή του κρεβατιού, να έρθεις ξαφνικά  στις ευθύνες της καθημερινότητας.
Όμως όταν οι πρώτες ηλιαχτίδες τρυπώσουν απ’ το παράθυρο, πετάγεσαι χωρις να το καταλάβεις, λες και σε σπρώχνει μια αόρατη εσωτερική  δύναμη. 
Αυτή η μαγεία του ήλιου, ότι θα αντικρίσεις πάλι το φως της ημέρας σε φέρνουν γρήγορα σε εγρήγορση, πετάγεσαι απ’ το κρεβάτι ανοίγεις τα παράθυρα, να μπει το φως, μια καινούργια ημέρα αρχίζει.
Σ’ αυτό τον πλανήτη που λέγεται Γη, δρουν ακατάπαυστα δυο αρχέτυπες δυνάμεις, που είναι και  το πρώτο ζεύγος αντιθέτων της δημιουργίας, το Σκοτάδι και το Φως.
Το  Σκότος αντιστοιχεί στον Εβραικό λαό και το Φως είναι οι  Έλληνες, οι μεν πρώτοι έχουν σαν Θεό τους το χρήμα - κέρδος και οι δεύτεροι τον καθαρό λόγο και το ήθος.
Προς το παρόν επικρατεί νύχτα όμως που θα πάει, θα ξημερώσει στο τέλος, όπως  επιτάσσει ο Φυσικός νόμος της δημιουργίας και η Δικαιοσύνη θα λάμψει ξανά σ' αυτόν τον τόπο.
Χαρακτηριστικό  τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη είναι το "Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ" πάνω σε ποίηση το Οδυσέα Ελύτη:




Καθώς και το "Σωπα όπου νάναα θα σημάνουν οι καμπάνες"
Επισημαίνουν την φύση της Ελληνικής ψυχής που δεν αντέχει την σκλαβιά

Υπόμνημα
Η φράση του Ρίτσου στο ποίημα η Ρωμυοσύνη:
και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του Ήλιου.
Έχει πανάρχαια προέλευση τολμώ να πω, απ' τον μύθο το Ηρακλή και της Λερναίας Ύδρας.
Εκεί το τέρας όσο του έκοβες κεφάλια πέταγε νέα και δεν πέθαινε ποτέ, παρά μόνο όταν ο Ηρακλής το σήκωσε στο ΦΩΣ, δεν άντεξε τότε και τελείωσε, ένα άψυχο τέρας.
Αντιστοίχως σε μια κοινωνία που κυριαρχεί το ψέμα και η διαφθορά, δεν αντιμετωπίζεται με κανένα άλλο μέσο, παρά μόνο με την αλήθεια και το άπλετο φως σε όλες τις πτυχές της πολιτικής ζωής.
Ο ποιητής λοιπόν είναι μάλλον επηρεασμένος απ' το αρχαίο πνεύμα του μύθου και δημιουργεί την φράση:
Και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του Ήλιου.
Απολλώνιος
e-mail:servis7@otenet.gr
Ιστολόγια: apollon.blog.com & nirav37.blogspot.com        


       
    
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου