Αναγνώστες

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Προτροπή για αφύπνηση.

Προτροπή για Ξύπνημα

Ξανακουνάω τα κοιμισμένα Ελληνικά πνεύματα με δύο τρόπους –επιχειρήματα:
1ος Τρόπος:Αν καθόσαστε σε ένα τραπέζι πόκερ και ένας από τους τέσσαρες παίκτες μπλοφάρει συνεχώς στριμώχνοντάς σας στη γωνία  με έναν άγαρμπο τρόπο, που δημιουργεί αρνητικά σχόλια από τους παρακολουθούντες το παιχνίδι απ’ έξω.
Τι θα κάνετε? 
Να σας πω τι θα έκανε κάθε ζωντανός παίκτης του πόκερ, που δεν φοβάται να ρισκάρει, που ξέρει να τηρεί τις αξίες της ζωής και που έχει υπ’ όψιν του την μεγάλη αλήθεια, που είναι νόμος μέσα σ’ όλη την δημιουργία και που ο απλός λαός τον διατυπώνει με την μεστή  έκφραση, «η τύχη αγαπάει τους τολμηρούς» .
Μπλόφα στην μπλόφα κι’ όποιος αντέξει.
Ένα είναι το σίγουρο, ότι απ’ τους δύο παίκτες που μπλοφάρουν βγαίνει κερδισμένος, αυτός που έχει το δίκιο με το μέρος του, ο πιο αδύνατος, αλλά ο πιο υπερήφανος, που αισθάνεται να του έχουν προσβάλει την αξία του και την αξιοπρέπειά του  αυτός που δεν φοβάται.
Γιατί η ζωή προχωράει μόνο με τους τολμηρούς, τους δειλούς τους αγνοεί, τους θεωρεί ένα με το χώμα, πατάει επάνω τους και προχωράει.

2ος Τρόπος: Θέλετε να αποφασίσετε περι του πρακτέου με την λογική?
Λοιπόν για να κάνουμε καταμέτρηση των δυνάμεων των αντιπάλων ή μάλλον παικτών, γιατί περί παιγνίου πρόκειται στη ζωή, τα πάντα είναι ένα παιχνίδι.
Και πρώτα απ’ όλα να δούμε τις δυνάμεις μας, τα όπλα που έχουμε να ρίξουμε σ΄αυτό το παιχνίδι.

    
   1)     Βαριά βιομηχανία που λέγεται Τουρισμός, βασισμένη στα σπάνια
            δώρα  της  Φύσης, τον Ήλιο και την Θάλασσα.
2)      Εφευρετικότητα του Έλληνα δώρο της Φυλής μας κι’ αυτό από τους θεούς του Ολύμπου.
3)     Τον ορυκτό πλούτο, που υπάρχει στο υπέδαφος της χώρας μας και που δεν μας αφήνουν οι αντίπαλοί μας να τον εκμεταλλευτούμε διότι τον εποφθαλμιούν εκείνοι για λογαριασμό τους.
4)     Την Ελληνική γλώσσα στοιχείο αφανές, που όμως έχει τεράστια σημασία στην καταμέτρηση των δυνάμεων, αφού έχει αποδειχθεί από έρευνες, ότι οι ομιλούντες την Ελληνικήν, είναι ευφυέστεροι των υπολοίπων, στην αρχαία Ελλάδα μάλιστα ελέγετο το περίφημο: πας μη Έλλην βάρβαρος.
5)     Την Ελληνική ψυχή, που υποβάλει σε ενότητα στις δύσκολες στιγμές του έθνους και πολεμάει με αυτοθυσία, απωθώντας τον αντίπαλο φωνάζοντας αέρααα στη μάχη κατά του εχθρού.
 Αυτό το επιφώνημα από μόνο του κρίνει την μάχη και η νίκη οφείλεται σε έναν μηχανισμό αυτό-ανάδρασης που εμψυχώνει τον μαχητή και τον  κάνει ακόμα πιο λιοντάρι. 
Μόνο αυτά τα όπλα είναι βαρύ πυροβολικό και δύσκολα αντιστέκεται και ο πλέον άρτια εξοπλισμένος αντίπαλος.
Για εφεδρεία έχουμε και την διεκδίκησή μας των πολεμικών επανορθώσεων από τις τρομακτικές απώλειες που υπέστημεν κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, από τις στρατιές το 3ου Ράιχ, αν δε περιλάβουμε στις διεκδικήσεις μας και το κατοχικό δάνειο, ποιος είδε τον τσολιά και δεν τον φοβήθηκε
Τι περιμένουμε λοιπόν ….    
     
Απολλώνιος: apollon.blog.com & e-mail: servis7@otenet.gr
Nirav37.blogspot.com
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου