Αναγνώστες

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Η Ζωντάνια και η σημασία του ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΎ    
Ο Διδάσκαλος Όσσο.

Η Φύση του Νου
Ο Νους δεν  είναι κάτι αυθύπαρκτο, ούτε κάτι σταθερό.
Ο Νους είναι άμεσα συνδεδεμένος με τις σκέψεις των ανθρώπων χωρίς να ανήκει σε κανένα απολύτως άνθρωπο, είναι ένα σύνθετο πεδίο που παράγεται από τις σκέψεις των ανθρώπων απανταχού της γης.
Συνεπώς η συνήθης έκφραση, ο νους μου και ο νους σου είναι τελείως αβάσιμες.
Λόγω αυτής του της ιδιότητος δεν μπορούμε να ζήσουμε  τελείως χωρίς σκέψεις.   Αυτές οι σκέψεις όμως δεν είναι δικές μας απλά ανήκουν στο πεδίο  του νου, στο οποίο μέσα βρίσκεται και δικός μας εγκέφαλος και λαμβάνει σήματα που δεν του ανήκουν.
Δεν εξυπηρετούν ανάγκες της ύπαρξης καθαυτής και δεν έχουν σχέση με τις ανάγκες της.
Απλά ανήκουν στην φύση του πεδίου του νου.
Ο εγκέφαλός μας με άλλα λόγια είναι σαν ένα τρανζίστορ που επιπλέει, είναι εκτεθειμένος με άλλα λόγια, σε ένα σύνθετο πεδίο.
Κάθε φορά που θα μεταβάλει την συχνότητά του σαν δέκτης, συντονίζεται σε κάποια συχνότητα του σύνθετου πεδίου του νου και λαμβάνει αντίστοιχες  λήψεις, υπό μορφήν σκέψεων.
Έτσι οι άνθρωποι δεν δρουν σύμφωνα με δικές τους καθαρά υπαρξιακές ανάγκες, αλλά σύμφωνα με τις σκέψεις που επικρατούν στον νου κατά την στιγμή της συγκεκριμένης δράσης τους.
Για παράδειγμα, όταν κάποιος άνθρωπος συναντήσει έναν γνωστό του ή φίλο του, την στιγμή που εξέρχεται από μια διάλεξη, με θέμα τον πόλεμο και τις συνέπειες αυτού.
Η στάση του απέναντι στον φίλο του θα έχει στοιχεία αντιπολεμικά και θα του μιλάει συνέχεια για τις εντυπώσεις του, από την ομιλία, που μόλις είχε παρακολουθήσει.
Αγνοώντας τελείως την ανάγκη του φίλου του να εκφράσει τις δικές του απόψεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα ή προσωπικές του ανάγκες στο τέλος.
Με άλλα λόγια οι άνθρωποι δεν δρουν ελεύθεροι, αλλά βάσει σκέψεων, που δεν είναι δικές τους.
 Οι δράσεις τους επηρεάζονται από  τις επικρατούσες απόψεις στον  ΝΟΥ εκείνη την στιγμή της δράσης, ουδεμίαν σχέση ν έχουσες με την υπαρξιακή ανάγκη της συγκεκριμένης στιγμής.
Τι πρέπει να κάνει λοιπόν κανείς προκειμένου να ενεργεί σύμφωνα με τις υπαρξιακές ανάγκες της στιγμής?
Να απαλλαχθεί από τις παράσιτες και ξένες σκέψεις, του νου που δεν του ανήκουν, δεν έχει καμία σχέση με την ύπαρξή του.
Πως θα το καταφέρει αυτό? 
Υπάρχει μια  μέθοδος που εγγυάται απόλυτη επιτυχία και είναι αυτή του αληθινού «Διαλογισμού.» .Στην κατάσταση  αυτή, που επιτυγχάνεται μετά από χρόνο, εξαρτώμενο από την φύση και  την προϊστορία της ύπαρξης.
Κατάσταση απολύτου καθαρότητας από σκέψεις στο νου.
Μια κατάσταση που νιώθεις ότι, είσαι ένα με την Φύση, λειτουργείς σε απόλυτο συντονισμό με την ΦΎΣΗ.
Αισθάνεσαι, την Φύση να κυλάει μέσα  στο αίμα σου:
Σαν να έχεις ξαναγεννηθεί νιώθεις να βρίσκεσαι σε έναν χώρο πρωτόγνωρο που κάθε τι είναι δικαιολογημένα στη θέση του.
Δεν έχεις καμιά απορία, νιώθεις πληρότητα, χαρά και δεν έχεις καμιά επιθυμία. 
Αυτή είναι η κατάσταση διαλογισμού και επιτυγχάνεται όταν έχεις απαλλαγεί από την επίδραση του νου, ο οποίος φέρνει στην συνείδηση, ότι ποιο άσχετο με τις ανάγκες της στιγμής.

Η κατάσταση διαλογισμού είναι σαν να έχεις φτάσει πλέον στο σπίτι σου δεν έχεις ανάγκη πια από κανέναν και τίποτα, γεύεσαι την πραγματική ελευθερία της ύπαρξης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου